Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Sluit shortpositie

Naar aanleiding van de koersstijgingen gisteren moet ik de conclusie trekken dat de tweede fase van dalende koersen nog niet van start is gegaan. Deze conclusie trek ik mede op grond van het koersverloop van de S&P 500. Vanmorgen had ik reeds een reactie geplaatst.

Wat kan er aan de hand zijn

De daling 358 tot 301 was een ABC correctie.  Het herstel van 301 tot 331 heeft zich ook als een ABC omwikkeld en herstelde ruim 50% van de daling.

Aan de voorwaarden van een normale correctie werd prachtig voldaan. Toen vorige week vrijdag de markten weer de weg naar het zuiden insloegen was het een voor de handliggende conclusie dat fase twee van de daling was ingezet.

AEX 11-06-2010
AEX 11-06-2010

Klik op grafiek om te vergroten (opent in nieuw venster)

Voor de S&P 500 zit het verhaal anders in elkaar. Daar lijkt zich de daling in de vorm van een puls ofwel een 5 beweging te hebben voltrokken. De daling tot afgelopen dinsdag is goed te zien als één beweging en door de stijging gisteren lijkt een correctie over de daling sinds eind april in ontwikkeling.

S&P 11-06-2010
S&P 11-06-2010

Klik op grafiek om te vergroten (opent in nieuw venster)

Short posities sluiten

Als gevolg van deze inzichten is het noodzakelijk om de short posities te sluiten. Voor de lieden die van spanning houden is zelfs een long positie aan te bevelen. Een stijging tot het gebied 337 -342 is mogelijk. Sterker als het raar loopt is zelfs een nieuwe top boven 358 mogelijk. Na afronding van dit herstel is het risico op een forse daling groot. Ook is het bijzonder lastig om de individuele bewegingen goed aan te geven. Ik neem daarom nog geen positie in op stijgende koersen.

Conclusie

Mijn idee van een nieuwe dalingsfase was te voorbarig afgelopen dinsdag. De markt heeft meer tijd nodig om zich van de daling te herstellen. Dit maakt het noodzakelijk om de geadviseerde short posities te sluiten en rustig af te wachten op nieuwe kansen. De aantrekkelijkste kansen zijn in mijn ogen gericht op een daling. Na afronding van dit herstel verwacht ik nog minimaal één dalingfase. Een stijging van de AEX tot het gebied 337-342 is mijn uitgangspunt op dit moment.

Gratis e-mail alert

Om op de hoogte te blijven van wijzigingen in de tips, zoals wijzigingen stoploss of winstnemingen, raden we u aan gebruik te maken van het gratis e-mail-alert, waarvoor u zich kunt aanmelden met deze LINK.

Conclusie

Golf C lijkt in ontwikkeling, een nieuwe daling is dus in mijn ogen bezig. Gezien de ervaringen met C golven zijn heftige dalingen de komende weken niet uit te sluiten dus wees op uw hoede en probeer niet het vallende mes te vangen. De prognose voor deze daling loopt sterk uiteen maar een daling tot 275 of in een negatief geval 240 is niet uit te sluiten.

Forum

Ook een mening over de AEX en beurzen? Spreek erover mee op ons FORUM, kom er snel een kijkje nemen. En, laat er uw visie ook achter wat ieder op prijs stelt. U kunt ook vragen stellen aan medeforumleden en daarvan leren. Inloggen op ons FORUM kan via deze link ….

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan Groothaar
jangroothaar@dekritischebelegger.nl

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

8 reacties op “Sluit shortpositie”

 1. Avatar

  Sluit short positie? Winkel verkopen vallrn tegrn vsndaag om 14.30, wanneer het consumenten vertrouwen ook nog tegenvalt om 16.00 gaan we gewoon naar de kelder, ABC-tje??????, give me a break.

 2. Avatar

  Ligt aan de economische cijfers vólgende week,b.v. Industrial production, woensdag 15.13, vallen die tegen gaan we er meteen heen, valt het mee gaan we omhoog, daar draait het allemaal om.

 3. Avatar

  Wat ik maar wil zeggen is dat het totaal niets te maken heeft met de zogenaamde weerstand/steun op de AEX, kijk maar eens naar een live future van S&P of de Dow, die loopt exact gelijk met de AEX grafiek.

 4. Avatar

  Ha meint, ik ga er vanuit dat deze week positief is. De dow zit nu in een vallende driehoek. De euro/yen kan omhoog, euro/usd gaat nu zijwaards. Ik denk dat we maxi tot rond 340/345 gaan. Dus geen hogere top, en weer opnieuw correctie.

 5. Avatar

  Ha Jan kerel, wil je geld verdienen, moet je woensdag 15.15 voor je computer gaan zitten, vallen de Industrial production” cijfers mee, gelijk long, anders misschien short.

  Het eerste getal is de verwachte cijfers, het tweede het vorige. je ziet dus dat de homebuildersindex naar beneden gaat, maar moet je opletten op 16 juni: “Industrial production”
  valt dat mee gaan we als een speer omhoog, valt het tegen gewoon naar beneden, dus wat die analisten nu allemaal zeggen over steun en weerstand is allemaal totaal niet relevant, wanneer je deze grafieken b.v. in 2009 volgt, zie je dat al deze cijfers langzamerhand beter werden, daarom zaten al onze head en shoulder, Fibonacci en weet ik veel wat allemaal meer er een jaar lang volledig naast.

  June 15 Home builders’ index 21 22

  June 16 Producer price index -0.5% -0.1%

  June 16 Core PPI 0.1% 0.2%

  June 16 Housing starts 630,000 672,000

  June 16 Industrial production 1.0% 0.8%

  June 17 Jobless claims 451,000 456,000

  June 17 Consumer price index 0.2% -0.1%

  June 17 Core CPI 0.1% 0.0%

  June 17 Leading indicators 0.7% -0.1%
  June 17 Philly Fed 21.0 21.4

 6. Jan Groothaar
  Jan Groothaar

  Allemaal hartelijk dank voor de reacties en de goed bedoelde adviezen.

  Wat mij opvalt is dat alle mensen die een mening over de beurs hebben of zich een mening willen vormen gebruik maken van bepaalde technieken, fundamenteel of technisch het maakt niet uit, men is op zoek naar het optimum.

  We weten allemaal dat het voorspellen van koersbewegingen onmogelijk is. Wel is het mogelijk aan te geven of het zinvol is om te beleggen in aandelen of dat de risico´s te hoog zijn en maar beter aan de te gaan staan.

  Ik probeer in mijn analyses aan te geven of het interessant is om te beleggen en tracht tevens aan te geven wat er in grote lijnen verwacht mag worden qua uitslagen.

  Op dit moment zitten we in een correctie op de stijging sinds maart 2009. Hoe ver de daling zal gaan is mij niet bekend. Ik geef alleen punten aan die belangrijk kunnen zijn. De risico´s die aan het beleggen in aandelen kleven zijn op dit moment te groot.

  In mijn wekelijkse commentaar probeer ik een inschatting te maken in welk stadium van de beweging we ons bevinden, dat dit ook fout kan zijn is deze week gebleken. In mijn beleving was de kans groot dat er een nieuwe dalings fase was aangebroken. Daarom het advies om short te gaan rond 320. Dit is niet juist gebleken dus het advies om de positie te sluiten rond 325.

  Omdat ik op dit moment geen duidelijk beeld heb van het stijgings potentieel is er geen advies om long te gaan. Ket kan 337 maar ook een nieuwe top op leveren. Wat voor mij wel duidelijk is, is dat er nog een dalings fase zal volgen na afronding van dit herstel. Daarom ben ik erg voorzichtig.

  Groet Jan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *