Particuliere beleggers voorzagen perfect de bodem

  • Het totale bezit van Robinhood-gebruikers nam in maart toe, precies toen de aandelen een bodem bereikten en begonnen hun prachtige tocht naar boven, volgens Societe Generale.
  • “Ondanks alle spot met Robinhood-investeerders, ziet hun timing terug naar de markt er onberispelijk uit, met een aanzienlijke stijging van de belangen doordat de aandelenmarkten halverwege maart een dieptepunt bereikten,” vertelde de wereldwijde kwantitatieve onderzoeksanalist Andrew Lapthorne aan klanten.

Robinhood-investeerders stapten op het perfecte moment in aandelen om te profiteren van de epische rally van aandelen, aldus zakenbank Societe Generale. Robinhood is een Amerikaanse belegggingsapp waar beleggers gratis handelen in aandelen.

De firma Wall Street sorteerde gegevens van Robintrack, een verzameling van Robinhood-handelsgegevens van een derde partij, en ontdekte dat de klanten van de app de markt onder de knie hadden. Het totale bezit van Robinhood-gebruikers nam in maart toe, precies toen de aandelen hun bodem bereikten en hun prachtige tocht naar boven begon.

Beste belegger is dit wat u zoekt? :  Met gemak beleggen en een mooi rendement. Ons handelssysteem op de Duitse beursgraadmeter heeft met een startkapitaal van € 7.000 in juni 2015 , een resultaat van € 35.750 (per 27 maart 2020) behaald. Dat is een rendement van 410%. Vraag hier de gratis brochure aan.

“Ondanks alle spot met Robinhood-investeerders, ziet hun timing terug naar de markt er onberispelijk uit, met een aanzienlijke stijging van de belangen doordat de aandelenmarkten halverwege maart een dieptepunt bereikten,” vertelde de wereldwijde kwantitatieve onderzoeksanalist Andrew Lapthorne aan klanten.

Retailbeleggers worden soms uitgelachen als het zogenaamde domme geld, omdat ze worden uitgekeken op hun gebrek aan verfijning in vergelijking met Wall Street-professionals. Ervaren investeerders waren verbijsterd door het gedrag van particuliere investeerders in de afgelopen weken toen de nieuwkomers geld stortten in aandelen die het meest werden getroffen door de wereldwijde pandemie, zoals luchtvaartmaatschappijen en cruisemaatschappijen. In het bijzonder is de kritiek toegenomen rond degenen die handelen op de millennial favoriete app Robinhood, waar niet alleen het aantal klanten en transacties stijgt, maar waar investeerders “onzinnige transacties uitvoeren”, zoals het kopen van failliete bedrijven en penny-aandelen zoals Hertz of JC Penney.

Maar Lapthorne zei dat amateurbeleggers hun aandelenbezit in de small-capbenchmark net op tijd hebben vergroot om te profiteren van een rally van 40% in de Russell 2000. Ondertussen zwoeren veel ervaren investeerders en hedgefondsmanagers dat hun aandelen hun lows opnieuw zouden testen .

“De marktbodem valt samen met een verhoging van de algemene posities in Robinhood”, zegt Lapthorne. “Aangezien particuliere beleggers, op basis van de Robinhood-dataset, op het uiterste buigpunt de markt zijn binnengestormd. Natuurlijk zal alleen de tijd uitwijzen of dit op de lange termijn winstgevend is geweest. ”

Goldman Sachs zei dat populaire aandelen onder particuliere beleggers beter presteren dan de topaandelen van hedgefondsen sinds de dieptepunten van maart.

Societe Generale zei dat particuliere beleggers soms worden geassocieerd met aandelen die institutionele beleggers niet zouden aanraken, hetzij omdat ze te klein zijn, hetzij omdat ze te speculatief zijn. Dat geeft particuliere beleggers een grotere aanwezigheid in deze namen ”, aldus Lapthorne.

‘De reden voor alle recente publiciteit rond Robinhood-investeerders is dat als het gaat om het kapot maken van noodlijdende aandelen, retailbeleggers een grotere stem hebben en dus een grotere potentiële invloed,’ zei Lapthorne.

U wilt ook zonder emotie beleggen maar met een prima resultaat ? Vraag dan onze gratis brochure aan. KLIK HIER

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.