Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Dollarcrash is vrijwel onvermijdelijk

Beursgoeroe Stephen Roach verwacht dat de Amerikaanse munt een diepe val gaat maken. Hij is bezorgd dat een veranderend mondiaal landschap in combinatie met een enorm begrotingstekort in de VS een dollarcrash zal veroorzaken.

“De Amerikaanse economie kampt al lange tijd met aanzienlijke macro-onevenwichtigheden, namelijk een zeer lage binnenlandse spaarrente en een chronisch tekort op de lopende rekening”, vertelde de voormalige voorzitter van Morgan Stanley Asia maandag aan de ” Trading Nation ” van CNBC . ‘De dollar zal heel, heel sterk dalen.’

Zijn voorspelling vraagt ​​om een ​​daling van 35% ten opzichte van andere grote valuta’s. “Deze problemen worden steeds erger als we het begrotingstekort de komende jaren wegblazen”, zegt Roach, een senior fellow van Yale University. De US Dollar Currency Index is de afgelopen twee weken met meer dan één procent gestegen en is tot dusver dit jaar relatief vlak. Maar Roach gelooft dat het geen tijd is om zelfgenoegzaam te worden.

“De nationale spaarquote zal waarschijnlijk dieper in het negatieve gebied gaan dan ooit tevoren is gedaan voor de Verenigde Staten of voor een toonaangevende economie in de economische geschiedenis”, zei hij.

Roach beweert dat er ook andere krachten in het spel zijn.

‘Dodelijke combinatie’

“Tegelijkertijd loopt Amerika weg van de globalisering en is het gericht op het loskoppelen van de rest van de wereld”, aldus Roach. ‘Dat is een dodelijke combinatie.’

De grote vraag: gaat het snel of geleidelijk gebeuren?

Zijn tijdlijn is ruw – in de komende twee jaar, misschien meer. Roach suggereert echter dat een crash vrijwel onvermijdelijk is, en het is een risico dat investeerders niet mogen negeren.

‘Over het algemeen is dit een negatieve implicatie voor Amerikaanse financiële activa’, voegde hij eraan toe. “Het wijst op de waarschijnlijkheid van hogere inflatie als we buitenlandse goederen met hogere kosten uit het buitenland importeren, en dat is negatief voor de rentetarieven.”

Hij vreest dat een crash een stagflatiecrisis van eind jaren zeventig zou kunnen veroorzaken , toen de prijzen scherp stegen terwijl de economische groei werd gedempt.

Volgens Roach zou zelfs een leiderschapswisseling in Washington in november de naald niet veel kunnen bewegen – vooral omdat wetgevers de economische impact van de coronaviruscrisis proberen te bestrijden met ongekende stimuleringsmaatregelen.

U wilt met gemak beleggen met een prima resultaat ? Vraag dan onze gratis brochure aan. KLIK HIER

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *