Markt in topconditie

Marktbreedte-analyse is een essentieel onderdeel van technische analyse. Een belangrijke indicator hiervoor is de Vooruitgang/Afnamelijn (A/D-lijn), die het saldo tussen stijgende en dalende aandelen op de NYSE weergeeft. Een stijgende A/D-lijn duidt op een gezonde opwaartse trend, ondersteund door de meerderheid van de aandelen.

Balans van Stijgende en Dalende Aandelen

Wiskundig gezien is de bovenstaande grafiek het resultaat van het saldo van stijgende en dalende aandelen voor alle effecten genoteerd aan de NYSE. Als er meer aandelen stijgen dan dalen, kan dit niet de slechtste fase van de markt zijn. Met andere woorden: een opwaartse trend is gezond en intact zolang deze wordt ondersteund door de meerderheid van de aandelen.

A/D-lijn (NYSE)
In deze context veroorzaakt de A/D-lijn (NYSE) momenteel een echte knal, aangezien de marktbreedte-benchmark onlangs een nieuw recordniveau heeft bereikt. De prijsontwikkeling van de afgelopen drie jaar kan ook worden geïnterpreteerd als een klassieke voortschrijdend gemiddelde, een trendbevestigend signaal.

Positieve vooruitzichten voor aandelenmarkten
De huidige marktomstandigheden zijn zeer gunstig en ondersteunen de aandelenmarkt. Ook in Europa vertoont de A/D-lijn een positief signaal met een nieuw record, wat duidt op een sterke Europese markt.

Conclusie
Op basis van de technische analyse en de marktbreedte-indicatoren is de algemene toestand van de markt zeer goed. De meerderheid van de aandelen ondersteunt de opwaartse trend, wat een positief signaal is voor de aandelenmarkt. Zowel in de NYSE als in Europa bereiken de vooruitgang-/afnamelijnen nieuwe recordhoogtes, wat wijst op een sterke en gezonde markt. Kortom, de markt verkeert in topconditie.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.