DAX start week voorzichtig

Na de recente recordhoogtes begon de DAX de week voorzichtig en bereikte geen nieuw record boven de 18.846 punten. Beleggers kunnen deze pauze toeschrijven aan de smalle handelsmarge (minder dan 100 punten) en het feit dat de DAX binnen de fluctuatiemarge van afgelopen vrijdag bleef.

Uw geld verdubbelen in 3 jaar en zelf niets hoeven te doen? Vraag hier onze gratis brochure aan.

Binnenbalk en Weerstand

De smalle handelsmarge en het blijven binnen de fluctuatiemarge van vrijdag resulteerden in een “binnenbalk” op de DAX-grafiek. Dit laat zien dat de DAX moeite heeft om boven de bovenste Bollinger Band (18.771 punten) uit te komen en biedt inzicht in mogelijke toekomstige bewegingen.

Fibonacci-projectie en Koersdoelen
De rustige start van de week biedt beleggers de gelegenheid om nieuwe doelen te verkennen in het “onbekende gebied”. De 138,2% Fibonacci-projectie van het meest recente uitstel markeert de volgende weerstand op 18.926 punten, voordat de ronde van 19.000 punten centraal staat. Als de koersontwikkeling sinds maart wordt geïnterpreteerd als zijwaarts, suggereert de hoogte van de handelsrange een toekomstig koersdoel van ongeveer 19.500 punten.

Steunniveau
Het oude record van 18.567 punten fungeert als een belangrijk steunniveau voor de DAX. Mocht de index dalen, dan kan dit niveau een keerpunt vormen voor een mogelijke opleving.

Type Waarde (in punten) Beschrijving
Weerstand 18.926 Volgende weerstand volgens de 138,2% Fibonacci-projectie
Koersdoel 19.000 Psychologisch belangrijk niveau na het doorbreken van de weerstand
Koersdoel 19.500 Mogelijk toekomstig koersdoel als de huidige trend aanhoudt
Steun 18.567 Eerste belangrijke steunpunt, het oude record

Conclusie
De voorzichtige start van de DAX deze week biedt zowel uitdagingen als kansen voor beleggers. Door de technische analyse te volgen en rekening te houden met weerstandsniveaus, Fibonacci-projecties en steunniveaus, kunnen beleggers weloverwogen beslissingen nemen over hun posities in de DAX.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.