ServiceNow: enorme steunzone

Sinds medio februari hebben de aandelen van ServiceNow een adempauze genomen nadat ze een recordhoogte van $815,32 bereikten. De omvang van deze consolidatie is interessant, vooral gezien de ideale terugval ten opzichte van het vorige all-time high uit 2021 op $707,60.

ServiceNow is een Amerikaanse softwareonderneming die een cloud-gebaseerde IT-servicemanagementplatform biedt. Het bedrijf is gevestigd in Santa Clara, Californië, en heeft meer dan 100.000 klanten in meer dan 175 landen.

Sterke Steunzone

Met een stijgende lijn over 38 weken (momenteel $689,07) en een Fibonacci-cluster van twee retracement niveaus ($704,09 en $700,62), is er op dit niveau een belangrijke steunzone.

Positieve Signalen
Recentelijk hebben wekelijkse kaarsen met opvallende lonten zich voorgedaan, waarbij de laatste twee als klassieke ‘hamer’-omkeerpatronen fungeren. Dit suggereert dat marktdeelnemers dit gebied beschouwen als een belangrijk steungebied.

Potentieel voor Stijging
Dankzij deze succesvolle terugval kunnen beleggers hopen op een herstel naar het eerder genoemde recordniveau. Een stijging naar nieuwe hoogten zou de recente prijsontwikkeling kunnen interpreteren als een opwaartse trendzone, wat aantrekkelijk is voor investeerders. Het gebied rond $700 fungeert als een belangrijke hedge.

Type Waarde (in USD)
Steun $700
Weerstand $815,32 (recordhoogte)
Mogelijk koersdoel > $815,32 (onbekend terrein)

Conclusie
De technische analyse van de aandelen van ServiceNow duidt op een aanzienlijke steunzone rond de huidige niveaus, ondersteund door Fibonacci-retracements en recente kaarspatronen. Dit biedt hoop voor beleggers die een terugkeer naar eerdere recordhoogten verwachten. Het identificeren van dergelijke steunzones kan een cruciaal aspect zijn van risicobeheer en strategieën voor investeerders.

Bron: HSBC

Tradingstrategie voor ServiceNow:

Instap:

  1. Long positie openen: Overweeg een long positie te openen rond het huidige niveau van $700, gebruikmakend van de sterke steunzone gevormd door de stijgende trendlijn, Fibonacci retracementniveaus en recente ‘hamer’-patronen.
  2. Alternatieve instap: Als de koers verder daalt, overweeg dan een extra long positie te openen rond het 38-weekse voortschrijdend gemiddelde ($689,07) voor extra bevestiging van de steunzone.

Stop-loss:

  • Plaats een stop-loss order onder het Fibonacci-niveau van $700,62, of iets lager afhankelijk van uw risicobereidheid. Dit beschermt uw kapitaal in het geval dat de steunzone niet standhoudt.

Take-profit:

  • Eerste doel: Het vorige recordniveau van $815,32.
  • Tweede doel: Als de koers boven het recordniveau uitbreekt, overweeg dan een trailing stop-loss te gebruiken om potentiële winsten te maximaliseren in een opwaartse trendzone.

Position sizing:

  • Bepaal de positiegrootte op basis van uw risicomanagementstrategie en rekening houdend met de volatiliteit van het aandeel ServiceNow.

Aanvullende overwegingen:

  • Fundamentele analyse: Neem fundamentele factoren van ServiceNow mee, zoals financiële prestaties en sectorvooruitzichten, om uw technische analyse aan te vullen.
  • Marktsentiment: Blijf op de hoogte van het marktsentiment en nieuws over ServiceNow, aangezien dit koersbewegingen kan beïnvloeden.
  • Risicobeheer: Houd u altijd aan vooraf bepaalde stop-loss en neem winst op vastgestelde niveaus om risico’s te beperken.

Disclaimer: Deze tradingstrategie is louter informatief en geen financieel advies. Investeren in de aandelenmarkt brengt risico’s met zich mee. Doe uw eigen onderzoek en bepaal uw eigen risicotolerantie voordat u investeringsbeslissingen neemt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.