Beleggers worden voorzichtiger

Wat is de stemming onder beleggers? Uit een onderzoek van the Bank of America blijkt dat ze nog steeds geloven in een verdere groei van de economie. Tegelijkertijd laat het onderzoek een duidelijke knik omlaag zien .

Natuurlijk, de cijferregen over het 2de kwartaal was ver boven verwachting. Tegelijkertijd nemen de zorgen toe. Zet de inflatie door, gaat de Fed haar opkoopprogramma’s afbouwen. En dan vallen in eens de Retail verkopen over juli ook nog eens tegen.

Wat doe je dan als ongeruste belegger? je stapt in zogeheten defensieve ETF’s. Die doen het beter in moeilijke omstandigheden. Het gaat dan om ETF’s voor Healthcare, Consumer staples en utilities.

Wat doe je van de hand, volgens BofA? Financials, materials, industrials, consumer discretionary en energy. Ook kiezen ze voor zogeheten smart beta ETF’s en ETF’s die de focus hebben op kwaliteitsaandelen met een betrouwbare winstontwikkeling. Beleggers hebben liever geen momentum ETF’s in portefeuille of value.

Het echte optimisme van de eerste helft van 2021 is fors geslonken en er is meer aandacht voor risico’s. Het punt voor veel beleggers is, dat er nog steeds geen duidelijk alternatief voor aandelen voor handen is. De staatsobligatie rendeert niet en dus kiest de belegger voor het defensieve ETF-alternatief.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.