Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Digitaal betalen, nog een wereld te winnen

Digitale betalingen hebben een enorme vlucht genomen en gezien de technologische ontwikkelingen is dit mogelijk slechts het begin. De wereldwijde markt voor digitale betalingen werd in 2020 geschat op bijna 60 miljard en de verwachting is dat deze tot 2028 jaarlijks nog met 19,4% doorgroeit.

De markt profiteert van het toenemend gebruik van mobiele telefoons, online verkopen en verbetering van internetverbindingen wereldwijd. Beursgenoteerde betaalplatformen profiteren van deze trends en hebben in de afgelopen jaren een stormachtige groei doorgemaakt. Nu gevestigde bedrijven als Visa fintech-overnames doen en er geruchten zijn over aanstaande beursnoteringen van enkele pioniers in deze sector, wordt de vraag welke kansen deze markt biedt voor beleggers steeds relevanter.

Nu het er toch op lijkt dat Stripe toch naar de beurs gaat zou het wel eens de grootste IPO van 2021 kunnen worden. De Iers-Amerikaanse betalingsverwerker kan bedrijven als Google, Amazon en Microsoft tot zijn klanten rekenen en werd bij de laatste investeringsronde op 95 miljard dollar gewaardeerd. Met deze waardering laat het bedrijf in één klap concurrenten als Adyen, Square en Paypal achter zich. 

De vraag is of een beursintroductie de hooggespannen verwachtingen waar kan maken. De koers van het Amsterdamse Adyen maakte, zelfs na de spectaculaire beursintroductie, nog een groei van ruim 56% door in het eerste jaar. Tot dusver blijft Adyen sterk presteren en ook voor komend cijferseizoen voorzien analisten goede resultaten. UBS selecteerde voor komend cijferseizoen, Adyen als één van twintig potentiële uitblinkers onder Europese fondsen. De zakenbank verhoogde daarnaast het koersdoel voor Adyen van €2.518 naar €2.617 en hanteert een koopadvies voor het aandeel. Adyen publiceert morgen, 19 augustus, zijn halfjaarcijfers.

Niet alle betalingsverwerkers zijn direct succesvol op de beurs, het Amerikaanse Square, van tech-ondernemer en Twitteroprichter Jack Dorsey, noteerde na twaalf maanden bijna 7% lager dan de openingskoers. Deze trage start in 2015 is inmiddels ruimschoots goed gemaakt. In de afgelopen twee jaar noteerde het bedrijf een plus van bijna 240%. Investeerders van het eerste uur hebben inmiddels een rendement van ruim 1700% behaald.

eToro’s Head of Portfolio Investments Dani Brinker: “De groei in e-commerce en smartphonebezit en de vooruitgang in technologie bieden een enorm groeipotentieel voor betalingsverwerkers. Al is het moeilijk te voorspellen welke bedrijven uiteindelijk als winnaars uit de bus komen. Om beleggers blootstelling te bieden aan een breed scala van betalingsoplossingen, heeft eToro de FuturePayments CopyPortfolio ontwikkeld. Deze portefeuille is een mix van innovatieve bedrijven voor mobiele en digitale betalingen, gecombineerd met crypto-activa die worden gebruikt als alternatieve betaalmethoden. De portefeuille biedt beleggers de mogelijkheid om wereldwijd gediversifieerde beleggingen te doen in de digitalisering van betalingen.”

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *