Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Beleggers verleggen focus van Bitcoin naar Altcoins

Met de marktwaarde van cryptoassets die in juni 2021 op 1,60 biljoen dollar staat en ondanks recente Bitcoin-dips en marktcorrectie, beleeft de crypto-industrie een enerverend jaar.

Van heftige koersbewegingen tot de toegenomen belangstelling van institutionele beleggers – cryptoassets worden meer geïncorporeerd in het traditionele ecosysteem van financiële diensten en vaker aangehouden door mainstream retailbeleggers.

Nu interesse van retail beleggers blijft groeien, verleggen veel beleggers hun focus van Bitcoin naar alternatieve munten (Altcoins). “Jongere beleggers gaan zelfs zo ver om Bitcoin een ‘boomer coin’ of de ‘dinosaurus van crypto’ te noemen, en doen hard hun best de volgende grootste Altcoin te vinden,” schrijft Josh Gilbert, marktanalist bij multi-asset handelsplatform eToro, in een recent artikel.

Mocht u niet bekend zijn met Altcoins, in feite zijn dit alle cryptoassets die een alternatief vormen voor Bitcoin. Ze werken eveneens op de blockchain, wat veilige peer-to-peer-transacties faciliteert. Deze Altcoins bouwen voort op het succes van Bitcoin door de regels of use-cases enigszins te wijzigen om zo een andere doelgroep aan te spreken.

Het algoritme dat de productie van Bitcoin regelt, staat bijvoorbeeld alleen toe dat er elke 10 minuten 6,25 Bitcoins worden geproduceerd door de meer dan 70.000 cryptomijnen die over de hele wereld actief zijn, terwijl Altcoins zoals Litecoin elke 2,5 minuut munten produceren. Dit maakt Litecoin in dat opzicht superieur omdat het betalingen sneller kan verwerken. Litecoin zal daarnaast 84 miljoen Litecoins produceren, terwijl Bitcoin bij 21 miljoen zijn top kent.

Onlangs onthulde eToro nieuwe data die waaruit een stijging blijkt van het aantal cryptoassets dat wereldwijd werd aangehouden in het afgelopen tweede kwartaal. Interessant is dat er in deze periode veel vraag was naar Altcoins, omdat beleggers hun portefeuilles wilden diversifiëren. Naast Bitcoin, die de tweede plaats op de lijst innam, bestond de top vijf van Altcoins onder eToro’s 20 miljoen gebruikers uit:

Cardano (ADA)
Met een voorsprong op Bitcoin, is Cardano, met momenteel een marktkapitalisatie van meer dan 51 miljard dollar, de meest aangehouden coin in het tweede kwartaal van 2021. Cardano heeft daarmee een stijging van 51 procent doorgemaakt ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

Tijdens deze periode publiceerde Cardano een duidelijker stappenplan voor zijn aankomende ‘Alonzo hardfork’, die zich nog steeds in de testfase bevindt. Als deze testfase succesvol wordt afgerond, zal Alonzo smart contract functionaliteit introduceren die het schrijven en implementeren van ‘slimme contracten’ op de Cardano blockchain mogelijk maakt.

Deze upgrade stelt developers in staat om projecten te bouwen op het netwerk, wat Cardano helpt om zichzelf te positioneren als serieuze concurrent van Ethereum. De prijs van ADA is het afgelopen kwartaal met 15 procent gestegen, wat duidt op optimisme bij investeerders over de hardfork van Alonzo en het vermogen van Cardano om Ethereum op de lange termijn uit te dagen.

Ethereum (ETH)
Ethereum, ‘s werelds op één na grootste cryptoasset met een marktkapitalisme van ongeveer 307 miljard dollar, heeft dit jaar een prijsstijging van 220 procent doorgemaakt. De Altcoin nam toe in populariteit in het tweede kwartaal, met een toename van 79 procent in het aantal beleggers dat de asset in portefeuille houdt.

Hoewel veel beleggers nog sceptisch zijn over de vraag of Ethereum tegen het einde van het jaar zijn streefprijs van 10.000 dollar zal halen, bewijst het zeker zijn nut. Met de grote hoeveelheid ontwikkelaars die zich op het project storten, is het geen wonder dat Ethereum zoveel tractie ondervind bij investeerders.

XRP (XRP)
Ondanks het feit dat Ripple oorlog in een conflict verwikkeld blijft met de Amerikaanse Securities and Exchange Commision (SEC), lijkt de munt XRP nog niet aan populariteit te verliezen. Met een marktkapitalisatie van meer dan 30 miljard dollar heeft XRP bewezen een van de meest waardevolle cryptoassets te zijn, met een imponerend 90-daags hoogtepunt van 1,96 dollar in april. Sinds de daling kort daarna, handelt XRP nog steeds ruim boven het laagste punt van 0,505 dollar en is het een goedkoop alternatief voor valuta’s als Bitcoin.

Dogecoin (DOGE)
Sinds de opkomst van de Dogecoin werd het door veel investeerders gezien als een grap, maar wel een grap die de harten van de massa heeft weten te stelen. De prijs explodeerde in januari toen er handelsbeperkingen werden ingesteld op memestocks. Sindsdien is Dogecoin doorgebroken in termen van marktkapitalisatie. Mede door de steun van Tesla’s Elon Musk en andere investeerders en influencers.

Met een paar storingen veroorzaakt door Musk tijdens een onhandig Saturday Night Live optreden, evenals de heropleving van andere memestocks zoals de nieuwe Tiger King munt “$tking” en naamgenoot spin-off “Baby Doge,” is de marktkapitalisatie van Dogecoin nog steeds stabiel op 54 miljard dollar.

Tron (TRX)
Tron staat op de vijfde plaats in de lijst, nadat het onlangs de eerste plaats overnam op het vlak van transacties per seconde en daarmee ADA en XRP overvleugelde. Ook werd aangekondigd dat het netwerk de 40 miljoen unieke gebruikers had overschreden. In de afgelopen vier jaar is Tron enorm gegroeid nadat het 0,208 dollar bereikte voor de marktcorrectie. Sinds deze periode heeft Tron zich gestaag en met opbouwend momentum een weg omhoog gebaand.

In Juli 2021 werd bekend dat de circulerende voorraad USDC op de Tron blockchain in minder dan een maand tijd de 108 miljoen dollar overschreed. Dit zou kunnen betekenen dat cryptobeleggers steeds meer interesse tonen in blockchains met lagere transactiekosten en een hogere snelheid dan Bitcoin of Ethereum.

Ondanks alle opwinding die momenteel rond Altcoins hangt, moeten retail beleggers bedacht zijn op de risico’s die gemoeid gaan met het beleggen in cryptoassets en zich goed informeren alvorens zij besluiten te investeren.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *