Sociale onrust op komst in Amerika

Media richten zich gretig op de crisis in Oekraïne. Allerlei “experts” worden aan het woord gelaten en in het bijzonder, militaire experts, alsof oorlog een spel of een optie zou zijn. De gevolgen van een escalatie zijn rampzalig en in het bijzonder voor gewone burgers. De rijke elite heeft zich namelijk meestal kunnen ontrekken aan de misère. Dat doet me denken aan 1984, het boek van George Orwell. Daarin voeren twee grootmachten oorlog als een middel om hun eigen bevolking te onderdrukken. Een beroemde uitspraak is “Oorlog is vrede”. Het Ministerie van Vrede houdt zich bezig met oorlogvoering, het Ministerie van Waarheid verricht geschiedvervalsing in de staatsarchieven om te zorgen dat de Partij altijd perfecte voorspellingen doet, het Ministerie van Welvaart (Engels: “plenty”) distribueert levensmiddelen en draagt zorg voor een laag levenspeil en het Ministerie van Liefde houdt zich bezig met totalitaire controle, straffen en martelen zodat alle onderdanen toegewijde volgelingen van Big Brother worden (als ze dat al niet zijn).

War is peace

Oorlogvoering is een doel op zich voor de staten van de wereld van Winston Smith. Met beroep op de oorlog en de oorlogseconomie worden levensmiddelen gedistribueerd en vrijheden beknot. Hierin kan men een parallel zien met de politieke situatie van de jaren veertig en vijftig, maar wellicht ook met hedendaagse ontwikkelingen.

Het gaat dus om de aandacht van de bevolking af te leiden. Martin Armstrong denkt dat ondanks deze schijnbewegingen sociale onrust in de Verenigde Staten op komst is. Dat doet hij aan de hand van cycli. Volgens hem is dit jaar een nieuwe cyclus gestart waarin de internationale oorlogsspanningen in hoge mate samenvallen met de binnenlandse onrust in Amerika. Martin Armstrong ontwikkelde een financiele voorspellingsmodel genaamd de “pi-cycle model. De op langere termijn prognoses , die nog steeds worden gecontroleerd door de financiele pers. Ook de CIA en de overheid van China waren benieuwd over de sleutel van dit model.

Hij wijst op de overeenkomst in 1700. Destijds vielen de Amerikaanse -en Franse revolutie samen met de val van de monarchie. De sociale onrust zal zich eerst in het buitenland ontwikkelen en daarna zich ernstiger ontwikkelen in de Verenigde Staten na 2015. Hij verwacht dat al dit jaar tekenen daarvan te zien zijn in Amerika.

De botsing in Neveda tussen Cliven Bundy en de politie is volgens hem daar een voorbeeld van. De Amerikaanse overheid heeft 300 stuks vee teruggegeven aan een boer in de staat Nevada die weigert belasting te betalen. Dat deden de autoriteiten nadat zaterdag honderden gewapende demonstranten eisten dat cowboy Cliven Bundy zijn vee terug zou krijgen. De overheid had de runderen ingenomen nadat de boer had geweigerd een bepaalde belasting te betalen, de zogenoemde ‘graasrechten’. Volgens de Amerikaanse overheid graasden de dieren daarom illegaal op overheidsland. De confrontatie vond plaats 129 kilometer buiten Las Vegas.

Een groep anti-overheidsactivisten en pro-wapenactivisten kampeert al een week bij de ranch van Bundy om hem te steunen. De overheid had de hulp ingeroepen van duizend gewapende parkwachten, maar die hielden zich gedeisd toen de tegenstand zo groot bleek. Om geweld en een confrontatie te voorkomen, hebben de autoriteiten het in beslag genomen vee weer teruggegeven.

Deze groeiende afkeer voor de federale Amerikaanse overheid gaat terug naar het plaatsje Ruby Ridge, wat het toneel was van een bloedige confrontatie. Randy Weaver en zijn gezin woonden in Idaho, afgezonderd van de buitenwereld. Wanneer een afrekening met agenten over een geweer uit de hand loopt, worden zijn vrouw en zijn zoon vermoord.  

De corruptie in Oekraïne was zo ver gevorderd dat als burgers de politie zagen, al angstig werden. In de Verenigde Staten is deze trend ook aan de gang getuige een video waarbij de politie schiet op een moeder met kinderen die weigerde mee te werken.

 

4 gedachten over “Sociale onrust op komst in Amerika”

 1. Dat zit er dik in!

  De meest ongelijke samenleving in de wereld waarbij macht of anderen het grootste streven is.En je ziet het wat er gebeurt als je niet meteen in de houding springt voor iemand die er van overtuigd is macht te hebben

  Van die cycli is wel degelijk nota genomen..de veiligheidsdienst en burgerwachtorganisaties hebben massa’s zware voertuigen, vuurwapens en miljoenen kogels besteld ..ze verwachten oorlog..!
  Waarop menig Amerikaan zich aan het bewapenen is geslagen..Niet tegen criminelen maar tegen de eigen overheid!
  Ziehier ons voorland met deze EU..

  Ieder keer weer het soortgelijk scenario van 1984..verdeel en heers, paai en straf,winners losers, ratten en haaien, rank and yank.

 2. Social mood is een serieus iets, en heeft een sterke correlatie met financiële omstandigheden. Im Amerika zijn deze omstandigheden niet rooskleurig, dat er onrust ontstaat is niet verwonderlijk.

 3. En iedereen poetst hun tanden, johnson&johnson , drinkt een Coke of mineraalwater, CocaCola , en bijt in een Bic Mac, Mc Donalds.

 4. Ja Onno, ook strijders doen aan persoonlijke verzorging en moeten drinken en eten. Jij doelt op hypocrisie, maar dat is nu juist niet hetgeen waar het in dit artikel om draait.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.