Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

De tides tot en met 30 juni

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een analyse maakte van de tides. Hieronder volgt de terugblik en de korte vooruitblik. Allereerst een samenvatting. Aan de hand van hoogtij en laagtij volgens het harmonische station The Battery Park werd het volgende voorspeld:

  • Dow Jones: top op vrijdag 15 mei of maandag 18 mei. AEX: een top op 18 mei
    • Een bodem voor Wall Street op 25 mei en voor Amsterdam op 26 mei
    • Een top op vrijdag 29 mei of maandag 1 juni voor de Dow en 2 juni voor de AEX.

Zie hier de resultaten:


De Dow Jones en de AEX topten op 20 mei, dat was +2 dagen tov 18 mei. Een afwijking van 1 of 2 dagen is niet ongebruikelijk. In combinatie met het Solunarmodel van Carolan werd bij wijze van proef op 18 mei short gegaan en die positie zou op 25 mei gesloten worden. Wall Street was op maandag 25 mei gesloten, we kijken derhalve naar dinsdag 26 mei. Van 18 mei tot 26 mei daalde de Dow Jones circa 250 punten (van 8500 naar 8250). Daarbij gaan we ervanuit dat de positie tussentijds niet werd uitgestopt op 20 mei, aangezien intraday de top rond de 8600 lag. De bodem van de Dow Jones was in elk geval zeer nauwkeurig. De voorspelde bodem van de AEX op 26 mei was eveneens ‘spot on’. Vanaf de bodem op 26 mei steeg de Dow Jones naar een top op 2 juni. Voor de Dow was dat +1 dag, de AEX topte op 3 juni bij de opening, ook dat was +1 dag. Al met al wisten de tides de toppen en bodems in de laatste update redelijk tot zeer nauwkeurig te voorspellen.

Wat voorspelden de tides voor de vier weken nadien? Allereerst kijken we naar een bodem en daarvoor hebben we de high tides met ’the greatest value’ nodig. Allereerst zien we 167 cm op zowel vrijdag 5 juni als op zaterdag 6 juni. De meest extreme waarde zien we op zaterdag de 6de. Gezien het feit dat de waterstanden van Amsterdam eerst op woensdagmorgen 10 juni springtij laten zien, ging ik voor Wall Street uit van een bodem op maandag 8 juni en de AEX op 9 of 10 juni. De bodem lag op 8 juni, derhalve op de dag nauwkeurig. De volgende bodem ligt volgens de tides op maandag 22 of dinsdag 23 juni. De meeste extremen ontwaar ik op dinsdag 23 juni, dus dat houden we als bodem aan. Voor de AEX geldt dat Amsterdam de hoogste waterstanden kent op donderdagochtend 25 juni. Zoals gezegd: de waterstanden van Amerika vind ik belangrijker dan die van Amsterdam.

Wanneer zien we toppen in de markt? Om een top in de markt te vinden moeten we kijken naar laagtij met de grootste waarde (doodtij). We zien dat zondag 14 juni de minste amplitude tussen hoog- en laagtij geeft en daarmee een top in markt (45 cm). Gelet op het feit dat Amsterdam laagtij laat zien op woensdag 17 juni (zie hieronder), ging ik uit van een top in de Dow op maandag 15 juni en in de AEX op 16 /17 juni. De top in de Dow werd gemaakt op donderdag 11 juni ofwel -2 dagen. Sinds de top op 8875 is de Dow gaan dalen, inmiddels is de Dow al onder de 8400 geweest. Ofschoon de top 2 handelsdagen te vroeg werd gemaakt, hebben de waterstanden de richting van de beurzen weer vrij goed voorspeld.

Dinsdag 30 juni geeft voor Wall Street een volgende top (24 cm). Voor de AEX ligt de top pas op vrijdag 3 juli. Zoals aangegeven: voor toppen en bodems vind ik de waterstanden van Wall Street net iets belangrijker dan die van Amsterdam. Dat geldt des te meer wanneer er zoals nu tussen 30 juni en 3 juli maar liefst 3 dagen verschil zitten. Laten we eens kijken op 30 juni inderdaad meer leidraad voor een top is dan wel dat de top ergens tussen 30 juni en 3 juli inzit.

Voor alle toppen en bodems geldt een marge van 1 of 2 dagen. Op grond van het Solunarmodel van Christopher Carolan is een positie ingenomen op 15 juni, welke op dinsdag 23 juni weer gesloten wordt:

In zijn Solunarmodel zien we namelijk dat de Wall Streettop van 15 juni (d.m.v. een rood ruitje aangegeven) zich bevindt ‘boven’ de bodem van 23 juni (in de vorm van een groen driehoekje). Op grond van dit concept kunnen we dan short gaan op 15 juni om de positie op 23 juni weer te sluiten. Het innemen van die positie heeft op het moment van schrijven al ruim 200 Dow Jonespunten winst opgeleverd. De AEX daalde van 270 naar onder de 250 op dit moment. Op 15 juni stond de AEX rond de 260, derhalve konden tot nu toe al 10 AEX-punten via een shortpositie zijn verdiend. NB: deze posities zijn speculatief van aard. Hanteer altijd een stop-loss.

Elmer Hogervorst
www.hogervorstadvies.nl
www.goudtekoop.nl

Gratis nieuws over Tides

Wilt u gratis informatie ontvangen over de Tides? KLIK HIER en meld u aan voor onze gratis nieuws alert. Zo blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen

P.S. U kunt nu ook op ons forum over de tides discussiëren: klik hier.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

24 reacties op “De tides tot en met 30 juni”

  1. Avatar

    Geachte

    Heb je soms een url waar men die ” tides ” of hoog en laagwaterstanden kan opvragen ? Ben zelf aan googlen maar vindt niets gepast.
    Alvast bedankt voor een reply

    mvg
    vermeulen

  2. Avatar

    Hallo meneer Hogervorst,

    Op bovenstaande site kan ik niet de getallen uit uw tabellen reproduceren.
    Welke opties gebruikt u hiervoor.

    Op 30 juni krijg ik bijv een hoogste stand van 171 cm en een laagste van 2 cm.

  3. Elmer Hogervorst
    Elmer Hogervorst

    Dank voor je reactie. Welk station heb je gebruikt? Ik kies voor The Battery omdat dat het dichtste bij Wall Street ligt, maar ook andere stations in de buurt zijn op zich een goede indicator. Ik gebruik speciale nautische software en die geeft deze waterstanden. Waar het uiteindelijk om gaat is of het een goede leidraad is voor toppen en bodems. Ik heb eerst tijdenlang het station Reedy Point gebruikt, net als Robert Taylor in zijn boek Paradigm.

  4. Avatar

    Beste Elmer,

    De tides zijn echt waanzinnig super geweldig!!!
    Ik heb het boek van Robert Taylor rond half mei gekocht en ben daarna meteen aan de slag gegaan.
    Begin juni ben ik dan ook begonnen met 1000 euro te handelen op basis van de tides en dit alles voornamelijk in combinatie met week opties en geloof het of niet maar de teller staat nu op +/- 15.000 euro !!!! Binnen 1 maand !!
    Ik ben benieuwd waar de teller staat over een paar maanden, het kan toch niet altijd goed gaan ?!?! (heb jij weleens situatie’s gezien dat de tides compleet de plank mis slaat?)

    Wat zou of kan er volgens jou gebeuren als iedere belegger op basis van de tides gaat handelen? (dit is uitterraard een “if question” maar toch)

    Weet jij verder waar ik de tides van Amsterdam kan vinden? Ik heb voor mijn gevoel heel internet afgelopen maar ik kan niks vinden.

    Is 27 juni volgens jou een high tides? Zo niet.. waarom niet? (deze datum komt overigens wel overeen met de bradley turning point)

    Met vriendelijke groeten,
    Kwok-wai Li

  5. Elmer Hogervorst

    Tjemig, Kwok-wai, wat een enorme winst! Nu is het zaak om te consolideren en niet overmoedig te worden, want ja, er zullen ook mindere momenten komen. De laatste 2 maanden gaat de beurs vooral zijwaarts. De toppen en bodems kloppen dan bijzonder goed. Er komt straks een moment, ik verwacht concreet vanaf half juli, dat de beurzen sterk neerwaarts gericht zullen zijn. De toppen zullen dan niet meer dan 1-2 dagen opvering zijn, dus als je dan vanaf een bodem een longpositie inneemt, sta je snel op verlies vrees ik. Voorbeeld: op 6/9 februari van dit jaar maakte de Dow een top. Op 18/19 februari zou een volgende top gemaakt worden. De Dow daalde flink en liet op 18/19 februari niet meer dan een kleine opvering zien. Voorzichtig dus!

    Je andere vragen: zie het artikel hierboven, ik verwacht op dinsdag 30 juni een top. De 27ste is een zaterdag, dus kan op zich met 30 juni samenhangen, de Bradley-data gelden ook altijd met een marge van 1-2 dagen.

    Zie hier voor de software voor Amsterdam: http://www.hydro.nl/pgs/nl/cnav_nl.htm. Amsterdam staat er overigens niet in, ik heb eerst een tijd met IJmuiden gewerkt, later heb ik de latitude en longitude van Amsterdam zelf in de software ingevoerd.

    Je ‘als’-vraag geeft zelf het antwoord. Dit gaat niet iedereen doen. Juist ook door de situaties die ik hierboven schetst, dat een top slechts een opvering is, of een bodem slechts een 1-2-daagse correctie, haken mensen af. Succes, blijf schrijven, hou ons op de hoogte van je rendementen en hanteer een strakke stop-loss. Groet, Elmer

  6. Elmer Hogervorst

    Het zou kunnen, uitgaande van 30 juni als top voor Wall Street, is het ook mogelijk dat de AEX nog een iets hogere top neerzet. En dat hoeft niet per sé vandaag te zijn…

  7. Avatar

    We zullen wel zien.
    Maar vanochtend leek het er op alsof we een top patroon hadden gezet op basis van de candle’s met de hoogste koers op 258.89 (tevens openingskoers)en een low rond half 10 op 256,11.

    Maar momenteel zitten we weer zo’n 1,5 punt boven de low van vanochtend en vanmiddag komen er belangrijke cijfers uit de vs dus we zullen wel zien…

  8. Avatar

    Hallo,

    Ik heb het programma nog niet uitgebreid kunnen bekijken maar ik vond op internet WXTIDE32 (zie http://www.wxtide32.com).
    Wellicht wil Elmer er even naar kijken. Hierin kon ik the Battery niet vinden. Ik heb even gekeken naar Bayon Bridge, Kill van Kull. Ik begrijp alleen niet de aanduiding kt i.p.v ft of meters. Voor Nederland heb ik Scheveningen genomen, want Amsterdam staat er (ook) niet in.

    Gaarne jullie reactie en uitwisseling van ideeën voor gebruik.

  9. Elmer Hogervorst

    De software die je gebruikt, Piet, maakt feitelijk niet zoveel uit. In wxtide32 staat bijvoorbeeld wel Reedy Point. Robert Taylor gebruikt dat ook in zijn boek. Ik weet dat een andere analist ook uitgebreid gekeken heeft naar Kill van Kull, dus die kan kennelijk ook. Ik gebruik Battery Park omdat dat het dichtste bij Wall Street ligt. Maar wanneer bodems of toppen -2 dagen doen of +1 dag zoals nu kennelijk, dan vallen die kleine verschillen tussen de verschillende stations vaak weer weg. Temeer omdat ik ook zeg dat je steeds een marge van 1 of 2 dagen (soms zelfs 3) moet aanhouden. Succes.

  10. Avatar

    Hallo kwok-wai Li,

    Ik ben benieuwd op je je week calls tegen 260 gesloten hebt of dat afwacht of morgen de verwachte top nog komt. Voor WallStreet leek me de “voorspelling” van 30 juni toch (weer) “op de kop”.

    Groetjes,

    Piet

  11. Avatar

    Hoi,

    Ik heb het boek Paradigm ook maar eens besteld. Ik heb dit weekend voldoende te lezen en te verwerken denk ik. Ik ben zeer benieuwd.

    gr.,

    Piet

  12. Avatar

    Hallo Piet,

    Ik had de AX1 Call afgelopen vrijdag gekocht voor € 4,20 en ging ervan uit dat inderdaad de top op of rond 30 juni wordt gezet.
    Uiteindelijk heb ik hem op 30 juni na de slechte cijfers uit amerika verkocht voor € 3,90 !! Helaas…helaas….want ik was bang dat de beurs nog verder ging doorzakken en wou verder geen risico meer nemen…..
    Het mooiste was natuurlijk als ik hem op 1 juli rond de voorlopige top had verkocht, volgens mij noteert die toen rond de € 8,00.
    Maar goed de volgende keer beter.
    Er komt namelijk naar mijn mening een mega instap moment (of uitstap moment, het is maar hoe je het bekijkt) maar in ieder geval om vol in de put opties in te stappen en dat is op of rond 14/15 juli.
    Ik verwacht vanaf hier een grote daling richting eind september/begin oktober.

    @elmer
    Ik haal de tides vnl van Amerikaanse site en aangezien zij met inches werken is dit minder nauwkeurig dan als ik met centimeters werk voor de waterstanden, nu heb ik voor 4/5/6/7 juli een high tide staan met (als ik me niet vergist) 5,2 inch, welke dag heb jij als “ultime” high tide staan op basis van cm?

    Met vriendelijke groeten,
    Kwok-wai Li

  13. Elmer Hogervorst

    @kwok-wai li: 5/6/7 juli heb ik 3x 161 cm en dat geeft ook geen specifiek uitsluitsel. Ik heb niet gekeken naar het all time high, maar naar het moment waarop een tidestop samenvalt met het moment waarop/waarna ik verwacht dat de markten flink gaan dalen en dat is het moment waarop jij vol in de putopties wilt….

  14. Avatar

    Kwok-wai Li / Elmer

    Wat mij opvalt is dat de waardes van de high tides vanaf 23-6 naar 12-7 terug lopen van 185.9cm naar 135.6cm en dat de periode 4 t/m 7 slechts een kleine opleving laat zien (155.4 /158.4/155.4 en vervolgens verder naar beneden). Dit een grafiek is mooi te zien dat dit anders is dan de afgelopen maanden.

    Verder is de amplitude op 7-7 het hoogst. De hoogste amplitudewaardes lopen – voor zover ik obv de data over 2009 kan na gaan – meestal gelijk aan ‘the high tides with the greatest value’ of ijlen een dagje na. Mocht het tot bodemvorming komen dan houd ik zelf dus 6 en 7 juli aan.

    Circim

  15. Avatar

    @LP

    Ik verwacht inderdaad vandaag of morgen een tijdelijke bodem voor de aex rond en nabij de 247 (is tevens een dubbele bodem) en daarna kunnen we weer een kleine stijging verwachten richting 14/15 juli waarna het feest echt gaat beginnen.

    Gr

  16. Avatar

    Heeft die Robert Taylor ook nog een site?
    Met actuele info aangaande de standen en predictions?

    Welke software is aan te raden?
    Zijn er ook Nederlandstalige tutorials mbt tides?

  17. Avatar

    weet je wat ik niet snap?

    wanneer is het HT en LT?
    wat bepaalt dat?

    en als het HT is, is de de top dan echt een top, en een bodem een bodem?
    Of is de bodem eigenlijk een top, en een top in HT een bodem?
    en bij LT is een bodem dan een top, en de top een bodem?

    ik kan geen nederlandstalige uitleg vinden op internet.

    kan iemand mij daarmee helpen?

    thnx alvast

  18. Avatar

    als ik het tidesysteem goed begrijp, dan is de top op maandag 31 augustus. en komt er een zijwaartse beweging/daling tot ongeveer 6/7/8 sept?

  19. Pingback: De tides tot en met 30 juni » Tides » De Kritische Belegger-forum

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *