Beleggers: pas op in eerste helft 2024

In de wereld van beleggen zijn er bepaalde patronen en cycli die kunnen helpen bij het voorspellen van markttrends. Dit artikel belicht de invloed van de decenniumcyclus en de Amerikaanse presidentschapscyclus op de aandelenmarkt in 2024.

Vermijd emotionele beleggingsbeslissingen en beleg automatisch. DAX-Easy: automatisch winst maken met de Duitse beurs. Geen kennis, ervaring of kosten nodig. Rendement: 20% in drie maanden. Vraag nu onze gratis brochure aan en ervaar zelf hoe makkelijk beleggen kan zijn met DAX-Easy.

De Kracht van Cycli

Cycli spelen een cruciale rol in onze marktanalyses. We richten ons vooral op de decenniumcyclus en de Amerikaanse presidentschapscyclus. Wanneer deze twee cycli samenvallen, zoals in 2024, kan dit interessante inzichten bieden voor beleggers.

Vooruitzichten voor 2024

2024 is zowel een verkiezingsjaar volgens de Amerikaanse presidentschapscyclus als een “4e jaar” in de decenniumcyclus. Onze analyse suggereert dat de marktprestaties tot mei waarschijnlijk onder het gemiddelde zullen liggen, met voornamelijk negatieve rendementen.

Conclusie

Vanaf juni zien we echter dat de prestaties verbeteren, met overwegend positieve rendementen. Dit betekent dat de markt waarschijnlijk beter zal presteren dan gemiddeld. Beleggers moeten dus voorzichtig zijn in de eerste helft van het jaar, maar kunnen optimistischer zijn in de tweede helft van het jaar.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.