DAX op weg naar 18.000?

De financiële markten zijn altijd in beweging, en het is van cruciaal belang voor beleggers om op de hoogte te blijven van de laatste trends en voorspellingen. In dit artikel richten we ons op de DAX en de mogelijke bewegingen die we in de nabije toekomst kunnen verwachten.

Vermijd emotionele beleggingsbeslissingen en beleg automatisch. DAX-Easy: automatisch winst maken met de Duitse beurs. Geen kennis, ervaring of kosten nodig. Vraag nu onze gratis brochure aan en ervaar zelf hoe makkelijk beleggen kan zijn met DAX-Easy.

Pivotpunten: Sleutel tot Marktvoorspellingen

Pivotpunten zijn een belangrijk hulpmiddel voor beleggers. Ze worden berekend op basis van de hoogste, laagste en slotkoers van de vorige handelsperiode en kunnen dienen als indicatoren voor toekomstige marktbewegingen. Vooral actieve beleggers waarderen deze gemiddelde koersen als toekomstige weerstands- of steunpunten.

DAX en de Voorspelde Bewegingen

Bij de DAX komt de pivot-weerstand van 17.845 punten goed overeen met ons koersdoel van 18.000 punten. Dit suggereert dat de DAX mogelijk een opwaartse trend kan zien. Tegelijkertijd komt de pivot-steun van 14.818 punten overeen met verschillende horizontale terugtrekkingsmarkeringen, wat suggereert dat er ook een mogelijkheid is voor een neerwaartse correctie.

Alert op de Valutamarkt

Beleggers moeten vooral alert zijn op de valutamarkt, waar het gemiddelde van de hoogste, laagste en slotkoers van 1,0919 USD goed overeenkomt met de huidige EUR/USD-koers. Dit suggereert dat er mogelijk een belangrijke beweging op de valutamarkt aan de gang is.

Conclusie

Het volgen van technische indicatoren zoals pivotpunten kan beleggers helpen bij het nemen van geïnformeerde investeringsbeslissingen. Met de DAX die mogelijk op weg is naar 18.000 punten en belangrijke bewegingen op de valutamarkt, zijn er mogelijk spannende tijden in het verschiet voor beleggers.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.