Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Loef TIP: weer in gezondheid

De HealthCare komt in de plaats van de Construction & Materials Sector, omdat de HealthCare ook beter lijkt te gaan presteren dan de Retail.

In deze column wordt elk weekend een ‘Technisch Inspirerend Patroon’ (afgekort ‘TIP’) onder de publieke aandacht gebracht. Deze column wordt opgesteld door Edward Loef van Loef Technische Analyse B.V. (LTA)  in samenwerking met De Kritische Belegger.

De LOEF TIP is bedoeld om belangstellenden in de technische analyse wekelijks te inspireren. De inhoud van deze column is nadrukkelijk niet bedoeld als een persoonlijk advies. De technische analyse maakt primair gebruik van de koersgrafiek en van de beurskoers afgeleide indicatoren met het doel om trends en trendomslagen tijdig te herkennen.

Loef TIP 16 april 2011
Loef TIP 16 april 2011

Vorige week werd op een overdrijving gewezen in de olieprijs op basis waarvan de DJ Stoxx 600 Oil & Gas sector werd verwijderd ten gunsten van de DJ Stoxx 600 index. Een goede beslissing want de Oil & Gas sector daalde afgelopen week met -4,1%, de Dow Jones Stoxx 600 in deze periode -1,4% inleverde, terwijl de Chemiesector de schade beperkt hield tot -0,3%.  Sinds 25 februari jl. bedraagt de outperformance nu 2,20%.

De sectoren die op weekbasis outperformen en ook op dagbasis in de afgelopen week relatief beter presteren zijn o.a. Food & Beverage, HealthCare, Retail en Utility. De sectoren HealthCare en Retail luidden vrijdag een periode van outperformance in ten opzichte van DJ Stoxx 600 index.

Van deze laatste twee is er sprake van outperformance op dagbasis, terwijl de Construction & Materials Sector relatief verzwakt. De HealthCare komt daarom in de plaats van de DJ Stoxx 600 Construction & Materials Sector, omdat de HealthCare ook beter lijkt te gaan presteren dan de Retail.  De actuele waarde van de DJ Stoxx 600 HealthCare sector is thans 385,22.

TA DJ Stoxx 600 Health Care 16 april 2011
TA DJ Stoxx 600 Health Care 16 april 2011

Klik op grafiek om te vergroten (opent in nieuw venster)

DISCLAIMER
Edward Loef en/of LTA heeft geen prive/zakelijke posities in deze publicatie genoemde waarden. De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is deze disclaimer van toepassing.

Gratis nieuwsalert

Wilt u ook profiteren van deze tips en op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen die op De Kritische Beleggerverschijnen? Meldt u zich dan aan voor onze gratis nieuwsalerts. Daarmee blijft u op de hoogte wanneer er een nieuw artikel is gepubliceerd. De alerts zijn toegesneden op uw interesse gebied. Klik hier om u aan te melden als u dat nog niet heeft gedaan.

Alle tips kunnen teruggelezen worden onder het trefwoord Loef Tip

Edward Loef
Technisch analist
e.loef@dekritischebelegger.nl

Dit bericht delen
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.