Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Instappen in AEX?

Week in, week uit draait het beeld van de internationale markten. Teken van onrust. Kenmerk van een distributiefase. Gezien de daling van de afgelopen paar dagen en de kracht ervan ontkomen we niet aan een update van deze markten.

AEX

Al met al zien we pas kansen in de 335 zone, waar na een herstel een verdere daling mogelijk is. Kopen? Voorlopig even niet, pas rond 300 draait de verhouding risico / potentie ten gunste van de potentie.
Money Care, 17 november 2010
Het herstel is al gekomen in de 332 zone gevolgd door een nieuwe doorbraak aan de onderzijde deze week. Een flinke versnelling brengt de AEX deze middag tot aan de 325. Het zag er meer en meer naar uit dat het zijwaartse patroon eindelijk was verlaten en de markt richting heeft gekozen. Nies is minder waar. De volgende dag keert het tij en schiet de markt terug in de neutraal stand. Een beeld dat voor de AEX Index duidelijk is, maar ook voor de markten om ons heen, de DAX en bijvoorbeeld de Amerikaanse SP500.

Terug naar de AEX. Het herstel van de afgelopen dagen geeft aan dat de weg omhoog waarschijnlijk is opgepakt, en dat een nieuwe top, dus boven 350 waarschijnlijk is. Het lange termijn beeld blijft echter onveranderd. Na deze top  verwachten wij dat de markt potentie heeft terug te keren naar de 300 zone minimaal, met een uitloop naar 250.

Technische analyse AEX
Technische analyse AEX

Klik met de muis op de grafiek voor een vergroting (opent in nieuw venster)

BEL20

Eindelijk beweging en duidelijk ook. De BEL20 is zeer duidelijk: daling is ingezet, target minimaal 2.300 punten.
Een woord van uitleg.

Het patroon van de BEL20 is het afgelopen jaar helder geweest. Een lang uitgerekt correctiepatroon over een periode van meer dan een jaar. Vroeg of laat wordt dat patroon verlaten en neemt de beweeglijkheid en de duidelijkheid snel toe. Zo ook de voorbije weken. Maandenlang krabbelt het omhoog, maar in enkele dagen tijd wordt een belangrijk deel daarvan teruggegeven.

Het geeft ons in ieder geval de duidelijkheid die we zoeken. De huidige beweging geeft aan dat de bodem van dit jaar, rond 2.300 punten het belangrijkste doel is voor de komende maanden, maar dat uiteindelijk een stand rond 2.000 een grote aantrekkingskracht zal hebben.

Kopen? Neen, voorlopig nog niet. Pas rond genoemde targets ontstaat mogelijk ruimte.

Gratis nieuwsbrief

Matrix Asset Management was één van de weinige vermogensbeheerders die voor een forse daling waarschuwde toen de AEX nog op 550 punten stond. Zij publiceren wekelijks een gratis nieuwsbrief: Money Care. Klik hier als u wilt profiteren van de wekelijkse analyses van de gratis Money Care Nieuwsbrief.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “Instappen in AEX?”

  1. Avatar
    onno ebbendorf.

    Het lijkt er op dat Wikileaks- oprichter Julian Assange hetzelfde lot ondergaat en staatsvijand nr 1 word als indertijd dhr. Martin A. Armstrong,voormalig voorzitter van Princeton Economie International. Zie http://www.wikipedia.org.

    Deze Martin Armstrong ontwikkelde een financiele voorspellingsmodel genaamd de “pi-cycle model. De op langere termijn prognoses , die nog steeds worden gecontroleerd door de financiele pers. Ook de CIA en de overheid van China waren benieuwd over de sleutel van dit model. Natuurlijk nooit afgegeven door de heer Armstrong en daarom als een “politiek-gevangene nog steeds vastzittende.

    Overigens voorspelde het model een belangrijke top in de financiele markten voor 27-februari-2007, met de volgende belangrijke bodem op 18 juni 2011.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *