ING interessant, TNT rijp voor correctie

Vandaag is een live chatsessie gehouden met technisch analist Dick Otto. ING is interessant en TNT is rijp voor een correctie. Daarnaast een bespreking van het technisch beeld van de AEX,dollar,goud en de Japanse Nikkei. Kortom boordevolle tips en uitspraken waar beleggers hun voordeel mee kunnen doen.

Deelnemers konden hem vragen stellen over de ontwikkelingen op de financiële markten. Hieronder het verslag (verkort)  Aan de sessie deden verschillende deelnemers mee. U kunt ook meedoen. Zie hieronder.

AEX

Hoe beschouw jij de recente top van vrijdag elliott-wise?

Dick Otto:

Voorlopig nog te vroeg voor een harde “call”. Het kan in principe nog een vierde golf in een opwaarts patroon zijn of het begin van een grotere daling. Kijken we op korte termijn dan is er zeker nog een punt of twee ruimte richting de 315 zone, daar ligt een belangrijke korte termijn basis en dus target een extra gradatie, dus een herstel vanaf daar gevolgd door een nieuwe daling kan duidelijkheid geven.

Voor wat betreft de AEX: ons lange termijn beeld blijft zwak. Belangrijke triggers voor het lange termijn scenario: 300/295. En ultiem 240, onder die grens kunnen we een eventueel positief scenario zo goed als vergeten. Het is nu al een belangrijke grens, EW technisch, dat blijft zo.

ZITTEN WE OP EEN KRUISPUNT MET DE MARKT??

De triggers voor het negatieve scenario liggen op:  300 / 295 en 280. Boven die grens zien wij als neutraal, daaronder stevige verzwakking.

Dollar

Wat dat betreft kan de dollar duidelijkheid scheppen? Die lijkt toch echt te draaien nu.

In de euro staat inderdaad een eerste trend naar beneden, van boven 1.51 naar circa 1.4750. Daar kan nu eerst een herstel op komen, nieuwe dalingen geven daar verdere verzwakking aan.

ING interessant

ING ligt nu op interessante steun, niet?

Disclaimer AFM: Op het moment van schrijven heeft Matrix geen positie in ING

Dick Otto:

Slechts in een enkele, recent overgedragen portefeuille kan dit aandeel zijn opgenomen. ING is inderdaad interessant.

Grafiek van ING is exclusief verzonden naar chatdeelnemers en is alleen voor hen beschikbaar.

Het hoofdscenario geeft ook daar neerwaarts aan. Maar op korte termijn zou daar een herstel kunnen komen. Zien we dan, soortgelijk als in de AEX, rond deze niveaus een herstel en nieuwe dalingen dan is het wel zwak.

Goud

Ok, hebben jullie nog steeds een dalend Goud-scenario favoriet?

Goud valt buiten disclaimer AFM

Dick Otto:

Wij zijn juist lange tijd al positief over Goud. Koopsignaal afgegeven boven $1000 met target 1200.

Target is al gehaald toch?

Inderdaad, maar niet direct een rede om te draaien in visie. Op 1200 ligt een belangrijk doel, zeker een punt om de positie te beschermen met een kortere stop, maar we nemen nog altijd versnelling waar de afgelopen week /  weken.

En we verwachten wel een golf vier, zijwaarts / dalende correctie, maar daarna is een nieuwe top nog wel waarschijnlijk.

Japanse Nikkei

Ik zou graag nog even onder de Nikkei willen stechelen Dick, wat is jou langetermijnvisie hiervan?

Dick Otto:

Nikkei valt buiten disclaimer AFM.

Wat de Nikkei betreft: door het snelle herstel van de afgelopen week lijkt de daling correctief te zijn geweest en kunnen we dus een nieuwe top verwachten. Dus boven 10.800 zone 10.400 / 10.550 zijn belangrijke grenzen. Daarboven is positief.

Wat ik bedoelde meer was hoe je het patroon ziet vanaf 1990

Correctief, met nog altijd potentie voor een nieuwe low, dus onder de bodem van 2009.

Ok, nog een laatste stuip omlaag mogelijk, na 19 jaar bearmarkt?

Dick: Ja inderdaad, wij zien het herstel als herstel in een bearmarket.

TNT klaar voor een correctie

Ik zat een beetje met TNT. Die is in het nieuws. Kan je daar nog iets over zeggen Dick?

Dick:

TNT is natuurlijk in het nieuws om een fundamentele reden. Disclaimer AFM: op het moment van schrijven heeft Matrix geen positie in TNT.

Patroontechnisch is TNT klaar voor een correctie. Richting 17.50.

Einde verslag.

Dick Ottto, directeur van Matrix Asset Management heeft op het moment van schrijven privé geen enkel belang in de aandelen die waarover hij advies geeft. De redactie van De Kritische Belegger heeft een short positie in de AEX. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Matrix Asset Management was één van de weinige vermogensbeheerders die voor een forse daling waarschuwde toen de AEX nog op 550 punten stond. Zij publiceren wekelijks een gratis nieuwsbrief: Money Care. Klik hier als u wilt profiteren van de wekelijkse analyses van de gratis Money Care Nieuwsbrief.

Wilt u ook meedoen?

Er is nu een besloten live chatbox beschikbaar voor bezoekers van De Kritische Belegger. Word lid van een exclusief gezelschap.

Het is de bedoeling om periodiek chatsessies met analisten te houden waarbij leden vragen kunnen stellen over de markten. (aandelen, AEX, olie, goud etc.). Ook kunt u een vraag stellen over uw favoriete aandeel.

Daarnaast kunnen chatleden onderling gedachten met elkaar uitwisselen.

Wie mee wil doen moet Skype installeren op zijn pc. Wie dat programma nog niet heeft kan terecht op http://www.skype.nl/. U kunt er gratis mee bellen, maar er zitten ook nog wat andere aardige features in. Bijvoorbeeld een chat room voor groepen en een SMS-functie.

Nadat u skype geïnstalleerd heeft, kunt u een e-mail sturen via het onderstaande contactformulier. Vermeld uw skypenaam en dan zal ik u op Skype uitnodigen.

[easy-contact]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.