Grote correctie AEX in 2011

Eindejaarsrally, gaan we die nog beleven? Wat gaat de lange rente doen? Handig om te weten als u een hypotheek heeft. Gaat zilver verder stijgen en heeft ASML nog potentieel? Dat waren onderwerpen die besproken werden met technisch analist Dick Otto tijdens de jongste live chatsessie (gisteren) van De Kritische Belegger.

Wij nodigen u uit om ook mee te doen. De chatsessies worden via Skype gehouden. U kunt dit programma gratis downloaden via www.skype.nl. U maakt vervolgens een account aan. Stuur ons uw skypenaam via onze contactpagina zodat u ook kunt meedoen aan onze besloten chatsessies.

Hieronder ziet u het verkorte chatverslag.

Grote correctie AEX in 2011

Eindejaarsrally, gaan we die nog beleven?

Ik pak de grafiek van de AEX er even bij, moment. Ik stuur de grafiek direct even door. Wij gaan uit van een laatste stuk stijging die de AEX nog een stukje verder kan krijgen. Maar het grote beeld blijft topvorming, wij gaan uiteindelijk uit van minimaal een tussentijdse correctie. Target 300 en mogelijk zelfs 250. Maar dat zal voor 2011 zijn.

Waarop? moet een onverwachte gebeurtenis worden. Die stijging gaat die op de korte termijn nog hoger
dan pakweg 360?

Wij verwachten dat de stijging tot max de toppen van het jaar zal gaan, 358 zone. Natuurlijk kan op korte termijn ook een correctie van een kleine gradatie worden verwacht, de AEX is in korte tijd fors opgelopen. Al met al topvorming in het huidige gebied, wat onrustige bewegingen en vervolgens een grote correctie.

AEX 9 december 2010
AEX 9 december 2010

Klik met de muis op de grafiek voor een vergroting (opent in nieuw venster)

Ja, zijwaarts of heel klein beetje hoger dus en anders omlaag. Grote correctie volgend jaar. Een dip tot onder de 200 wordt niet echt verwacht?

Is mogelijk, maar daarvoor is het op dit moment te vroeg.

Ik begreep dat Martin Pring gisteren in Amsterdam daarvoor waarschuwde.

In eerste instantie kijken wij naar 300, daar volgt een herstel, wordt de 300 grens dan uitgenomen dan kijken we naar 250 enzovoort. Het kan, maar wij wachten tot de beweging is ingezet, dan hebben we een veel duidelijker beeld.

Rente zal verder stijgen

Ik ben ook wel benieuwd naar de visie over de rente

Ik weet dat er onderscheid wordt gemaakt tussen de korte en de lange termijn. Ik heb zowel variabele als vaste rente in mijn hypotheek dus vind ik ze beiden interessant. De lange termijn is 20 jaar. De Lange Rente is uiteraard het belangrijkste

We hebben een heel krachtig herstel gezien van de rente en dat zet nog wel even door waarschijnlijk. De end of day grafiek van de lange rente is gisteren gesloten op 3.17%. Het beeld is sterk gedraaid in de afgelopen weken en wij verwachten een stijging tot minimaal 3.50%. Het is zelfs mogelijk dat er een lange termijn bodem staat voor de lange rente.

Rente 9 december 2010
Rente 9 december 2010

Klik met de muis op de grafiek voor een vergroting (opent in nieuw venster)

Voor mijn begrip, wat is de relatie met de Euribor? 2% o.i.d.?

Eonia 0,72
2 YR Euro rente 1,64
5 YR Euro rente 2,54
10 YR Euro rente 3,33

Dan stond de lange rente woensdag onder de 10 jaarsrente?

Bovenstaand zijn euro rente tarieven, wij analyseren mandje van tien langlopende obligaties. Dus daar zijn verschillen tussen, maar de richting is gelijk. Al met al: stijging verwacht van de lange rente, voortzetting van de stijging dus en mogelijk zelfs een zeer belangrijke bodem achter de rug.

Zilver:flink verdere stijging

Ik begin rapport over zilver van caseyresearch net te lezen, zilver naar 60, mogelijk?

Als ik het wel heb neemt goud op dit moment ook een aanloopje om verder te stijgen. Hoever gaat goud terug voor zijn volgende stijging? Zilver doet het beter dan goud

Ik kijk naar zilver in dollars. En wij verwachten een flink verdere stijging. Op korte termijn zijn er wel wat targets gehaald. Dus een adempauze zou goed mogelijk zijn. Maar daarna weer door $35 / $ 37.

Zilver 9 december 2010
Zilver 9 december 2010

Klik met de muis op de grafiek voor een vergroting (opent in nieuw venster)

ASML kopen?

ASML steeg fors. Kun je daar iets over vertellen

Uiteraard. Directe oorzaak is natuurlijk cijfers / orderboekverwachting. Uiteraard kijken wij technisch. ASML staat net boven de toppen van begin dit jaar. Gevoelig moment in de grafiek. Wij zijn voorzichtig met het licht op groen zetten. Eerder verwachten wij een terugval rond deze niveaus. Een volgende uitbraak is dan wel positief. Voor lopende koopposities zou ik een stop hanteren op 26 euro. Gapfill. .

Einde verslag

Forum

Steeds meer bezoekers doen mee aan ons FORUM. Het biedt de gelegenheid om onderling kennis en van gedachten te wisselen. Doe gezellig mee en lever ook bijdragen (bijvoorbeeld Guru van de dag kun je elke dag je verwachting voor de slotstand van de AEX opgeven) zodat ons site kan groeien .

Dick Ottto, directeur van Matrix Asset Management heeft op het moment van schrijven privé geen enkel belang in de aandelen die waarover hij advies geeft. De redactie van De Kritische Belegger heeft geen posities in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Gratis nieuwsbrief

Matrix Asset Management was één van de weinige vermogensbeheerders die voor een forse daling waarschuwde toen de AEX nog op 550 punten stond. Zij publiceren wekelijks een gratis nieuwsbrief: Money Care. Klik hier als u wilt profiteren van de wekelijkse analyses van de gratis Money Care Nieuwsbrief.

1 gedachte over “Grote correctie AEX in 2011”

  1. Dennis Slothower van http://www.stealthstocksonline.com geeft ook aan dat er een
    “Market Crash” eraan zit te komem. Hij stelt dat Obama de markt over de Mid-term verkiezingen heeft getilt. Zo zijn er altijd wel mannetjes te vinden die van alles voorspellen maar neem nou een Royce Tostrams: “2011 word interessant voor aandelen” , Wat moet ik nou met zo’n uitspraak!! Ik heb liever iemand die flink eens op z’n bek gaat met z’n voorspelling want Kostolany zei eens: “je moet de beurs be-leven en over-leven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.