D’r op of d’r onder

Als we de bewegingen van de AEX van de afgelopen weken bestuderen dan nadert het make or break moment op korte termijn. Het koersgebied dat wij vorige week hebben aangegeven als bewijsniveau is deze week alleen nog maar belangrijker geworden: alle ogen zijn gericht op de 341 / 344 zone. Dat schrijft technisch analist Dick Otto van Matrix Asset Management in hun jongste nieuwsbrief Money Care, waar u een gratis abonnement op kunt nemen ( klik hier) .

In verband met de afwezigheid van Cees de Vries die wekelijks een column op De Kritische Belegger verzorgt, plaatsen wij deze week met toestemming de analyse van Dick Otto.

Ook de afgelopen week is weer bijzonder beweeglijk geweest. Een felle daling naar de 327 zone voor de AEX gevolgd door een even zo snel herstel. Dit geeft ons belangrijke info voor het verdere vervolg op korte termijn. Alle ogen zijn gericht op de toppen van de afgelopen week.

Boven 341-344: doorstijgen richting 360

Make or break. In dit gebied zijn intussen drie belangrijke toppen gevormd. Eind juni en de afgelopen twee weken. Het risico van een false move ligt op de loer, een uitbraak gevolgd door een snelle draai. Desalniettemin kan het interessant zijn om in te spelen op de beweging die mogelijk volgt na deze uitbraak: een stijging tot de 360 zone. Zeker voor wat kortere termijn beleggers kan deze beweging de moeite waard zijn, mits beschermd met een degelijke ondergrens (gezien het gevaar op een snelle draai).

Een soortgelijk beeld is van toepassing voor andere belangrijke markten als de SP500, de Dow Jones en in Europa de DAX. Zonder overigens het lange termijn beeld te veranderen, hier zit nog altijd een stevige correctie in het vat.

AEX onder 329 target 320 en lager.

Klik op grafiek om te vergroten (opent in nieuw venster)

AEX 6 augustus 2010
AEX 6 augustus 2010

Wij houden periodiek chatessies met Dick Otto. Deelnemers kunnen vragen stellen over de markten of over een bepaald aandeel die zij in hun portefeuille hebben. Klik hier voor alle chatverslagen. In de artikelen vind u ook informatie hoe u kunt meedoen.

Gratis nieuwsalert

Als u nog geen abonnement heeft op onze gratis nieuwsalerts kunt u lid worden. Daarmee blijft u op de hoogte wanneer er een nieuw artikel is gepubliceerd. De alerts zijn toegesneden op uw interesse gebied. Klik hier om u aan te melden als u dat nog niet heeft gedaan.

Forum
Ook een mening over de beurzen? Discussieer mee op ons forum:
https://www.dekritischebelegger.nl/forum/
Inschrijven is geheel gratis en kan via deze link: https://www.dekritischebelegger.nl/forum/register.php
Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.