Dollar kan sterk terugkomen

De dollar kan sterk terugkomen. Op korte termijn ligt het eerste koersdoel van de euro/dollar op 1,45. Op langere termijn kan de Amerikaanse munt stijgen naar 1,20 per euro. Is de correctie van de AEX nu begonnen? Dat waren enkele onderwerpen van de live chatsessie gehouden met technisch analist Dick Otto.

Deelnemers konden hem vragen stellen over de ontwikkelingen op de financiële markten. Hieronder het verslag (verkort) waarvan enkele onderwerpen zijn uitgelicht. Aan de sessie deden verschillende deelnemers mee. U kunt ook meedoen. Zie hieronder.

Duitse DAX-index

Dick Otto:

Een belangrijk eerste koersdoel ligt rond 5.500. Daar kan een herstel verwacht worden. Volgt er na dat herstel een nieuwe daling dan is dat zwak en verwachten we een verdere daling naar 5.150

De grafiek van de technische analyse van de DAX-index is exclusief aan de deelnemers van de besloten chat verzonden.

Correctie AEX?

Chatdeelnemer:  Is de correctie nu begonnen?

Dick Otto: Kan, maar nog te vroeg voor het harde oordeel De daling verloopt nog wat rommelig. Komt er een herstel en nieuwe lows, dan is dat zwak Nu kan het nog een correctie zijn en dus een nieuwe top volgen.

Dollar

Chatdeelnemer: ik zou graag de euro/usd zien

Technische analyse van de dollar ten opzichte van de euro op 22 oktober 2009.JPG
Technische analyse van de dollar ten opzichte van de euro op 22 oktober 2009.JPG

Klik op grafiek om te vergroten (opent in nieuw venster)

We gaan voorlopig uit van topvorming. We zitten rond belangrijke grenzen. We verwachten in ieder geval rond deze niveaus een terugval naar 1.45.

en op langere termijn?
Op langere termijn gaan wij ook uit van een daling naar 1.20.

Dus de dollar kan sterk terugkomen?
Ja, het is nog te vroeg voor het harde oordeel, eerst een daling naar 1.45, dan kunnen we meer zeggen

Wat is je stoploss op korte termijn?
Eerst moet er een tegengestelde beweging komen. Een kleine daling is genoeg voor houvast voor eventuele posities. Bijvoorbeeld naar 1.48. Dat is de top van gisteren / vandaag de stop.

Einde verslag.

Dick Ottto, directeur van Matrix Asset Management heeft op het moment van schrijven privé geen enkel belang in de aandelen die waarover hij advies geeft. De redactie van De Kritische Belegger heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Matrix Asset Management was één van de weinige vermogensbeheerders die voor een forse daling waarschuwde toen de AEX nog op 550 punten stond. Zij publiceren wekelijks een gratis nieuwsbrief: Money Care. Klik hier als u wilt profiteren van de wekelijkse analyses van de gratis Money Care Nieuwsbrief.

Wilt u ook meedoen?

Er is nu een besloten live chatbox beschikbaar voor bezoekers van De Kritische Belegger. Word lid van een exclusief gezelschap.

Het is de bedoeling om periodiek chatsessies met analisten te houden waarbij leden vragen kunnen stellen over de markten. (aandelen, AEX, olie, goud etc.). Ook kunt u een vraag stellen over uw favoriete aandeel.

Daarnaast kunnen chatleden onderling gedachten met elkaar uitwisselen.

Wie mee wil doen moet Skype installeren op zijn pc. Wie dat programma nog niet heeft kan terecht op http://www.skype.nl/. U kunt er gratis mee bellen, maar er zitten ook nog wat andere aardige features in. Bijvoorbeeld een chat room voor groepen en een SMS-functie.

Nadat u skype geïnstalleerd heeft, kunt u een e-mail sturen via het onderstaande contactformulier. Vermeld uw skypenaam en dan zal ik u op Skype uitnodigen.

[easy-contact]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.