Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

De strijd is nog niet beslist

In mijn column van vorige week sprak ik de hoop uit om deze week duidelijkheid te kunnen geven. Helaas de verwachte duidelijkheid is er op dit moment nog niet. De huidige consolidatie duurt nog voort, maar alles wijst op een spoedige uitbraak. Een uitbraak in neerwaartse richting heeft de meeste kans van slagen. Vandaag een drietal mogelijkheden voor de korte termijn.

De voor de korte termijn negatieve variant

Dit scenario heeft naar mijn mening de meeste kans van slagen. De komende dagen zou een herstel, een deel van de daling (sinds 19 augustus) dienen te corrigeren. Deze opleving kan de AEX terug brengen naar het gebied 323,50-325. Indien er vanaf dat punt een nieuwe zwakte optreedt naar nieuwe dieptepunten, dan is een versnelling van de daling te verwachten.

Meer herstel

Omdat in een aantal markten de daling sinds 4 augustus als één geheel kan worden gezien (een 5 beweging) is het mogelijk dat deze daling voor een deel goedgemaakt wordt. In dat geval is een herstel van de AEX mogelijk tot het gebied 326-331.Vervolgens moeten we rekening houden met een versnelling in de daling zodra golf 3 is ingezet.

Nog meer herstel

Omdat het op dit moment onduidelijk is of de daling sinds 4 augustus een ABC of een 5 beweging is, kunnen we een stijging tot 340 nog niet geheel uitsluiten. Hoewel deze variant niet mijn voorkeur geniet, is een stijging tot globaal 340 mogelijk. Een stijging van de AEX boven 331 maakt dit scenario pas actueel. In dat geval is de daling dus nog niet gestart en bevinden we ons nog in de consolidatiefase. Naar alle waarschijnlijkheid wel in het laatste stuk.

De euro-dollar

Omdat de laatste tijd de correlatie tussen de AEX en de euro dollar groot is, is het handig om het verloop van deze valuta eens te bekijken. Wat blijkt? De recente daling van de euro-dollar lijkt zich te voltrekken in een 5 beweging. Hieruit mogen we de voorzichtige conclusie trekken dat er meer daling in het vat zit na een herstel. Voorts is op basis van deze conclusie een herstel van de AEX tot het gebied 326-331 een reële verwachting.

Conclusie

De strijd is nog niet beslist. We moeten stellen dat de consolidatiefase nog van kracht is. De recente bewegingen kunnen wel degelijk de start zijn van een snelle daling. Indien de AEX de komende dagen echter boven de 325 weet te stijgen, dan zijn er mogelijkheden voor een stijging tot het gebied 326-331 of mogelijk zelfs 340. Kortom indien de AEX na een herstel tot 323-325 weer onder de gevormde bodem komt, dan is een versnelling van de daling te verwachten. De beste strategie in deze is short posities innemen op de aangeven punten met een stop loss op¨345.

Gratis e-mail alert

Om op de hoogte te blijven van wijzigingen in de tips, zoals wijzigingen stoploss of winstnemingen, raden we u aan gebruik te maken van het gratis e-mail-alert, waarvoor u zich kunt aanmelden met deze LINK.

Forum

Op het forum vindt u meer analyses en discussie over de beurzen. Daar wordt serieus en hard gewerkt en zijn mooie grafieken te vinden en goede analisten. Een aantal interessante topics zijn die van Gannopvallende grafiek en een listig jaar.

Inschrijven is geheel gratis en kan via deze link: https://www.dekritischebelegger.nl/forum/register.php

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan Groothaar
jangroothaar@dekritischebelegger.nl

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *