Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Beleggen met wolken

De Japanse Ichimoku Kinko Hyo grafiektechniek is vóór de Tweede Wereldoorlog ontwikkeld met als doel een momentopname te geven van de richting van de koers en het juiste tijdstip om in- of uit de markt stappen te bepalen. Dit werd destijds uitgevoerd zonder de hulp van enige andere technische analysetechniek.

Ichimoku Kinko Hyo wordt veelvuldig gebruikt in de Aziatische trading kamers sinds Hosodaj zijn boek publiceerde. Het is een succesvol systeem in de trading van valuta, grondstoffen, futures, en aandelen.

Het woord Ichimoku kan worden vertaald als “een glimp” of “een blik”. Kinko wordt vertaald met “evenwicht” of “balans” met betrekking tot koers en tijd. Hyo is het Japanse woord voor “grafiek”. Derhalve betekent Ichimoku Kinko Hyo letterlijk “een blik op een evenwichtsgrafiek”. Deze indicator biedt een panoramisch beeld van de richting waarin de koersen mogelijk zullen bewegen en geeft aan welke positie men moet innemen.

De Ichimoku-grafieken zijn uitgevonden door een Japanse journalist met de schrijversnaam “Ichimoku Sanjin”, wat “een blik van een bergman” betekent. De Ichimoku-grafieken zijn een populair handelsinstrument in Japan geworden; niet alleen bij de aandelenmarkt, maar ook voor valuta-, obligatie-, futures-, commodities- en optiemarkten. De techniek werd meer dan 30 jaar geleden gepubliceerd en heeft pas de laatste paar jaar internationale aandacht gekregen.
Bron: http://marketindex.rbs.com/nl/AnalyseInstrumentenOverlaysIchimoku.aspx

Ons gewaardeerde forumlid Luc heeft een twee artikelen geschreven over de Ichimoku Kinko Hyo grafiek.
Daarnaast heeft hij een minihandleiding geschreven en een excelbestand cloud AEX bijgevoegd zodat u zelf aan de slag kunt gaan.

U kunt zijn bijdragen lezen op https://www.dekritischebelegger.nl/forum/forum/cloud-of-wolkgrafiek-1

Doe ook mee met de discussie of stel een vraag op ons forum. Aanmelden kan via de rechterkant.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *