Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

AEX: verdere opmars?

In de ochtendhandel was de stemming in mineur op het Damrak. De Griekse zorgen en een tegenvallend Duits vertrouwensindex drukte het sentiment. De AEX sloot dinsdag uiteindelijk hoger, geholpen door Wall Street. De Amerikaanse beurzen veerden op vanuit “oversold conditions”.

Volgens een bericht in de Duitse Bild-Zeitung ontvangt Griekenland mogelijk in 1 keer voor meer dan EUR 40 miljard aan internationaal noodkrediet. De Duitse regering zou geopperd hebben om zowel de EUR31,5 miljard vrij te geven waarop het land nog altijd wacht, als ook de twee overgebleven tranches die voor 2012 gepland staan.

Als we op een langere tijd kijken bevindt de AEX nog steeds in een tradingrange tussen de 322 punten en de 340 punten. Veel opwaarts potentieel heeft de beurs niet gezien de economische crisis in Europa. Steeds meer tekenen wijzen op een verslechtering van de Duitse economie, de motor in Europa. De bezuinigingen die de Zuid-Europese landen moeten doorvoeren beperkt de consumptie en daarmee de exportmogelijkheden van onze Oosterburen. Aan de andere kant worden neerwaartse impulsen tegengehouden door de acties van Centrale Banken.

Vandaag veerde de S&P op vanuit een belangrijk technisch niveau en brak door de weerstand heen. Het is echter nog steeds niet echter overtuigend en gevreesd moet worden voor een tijdelijke opleving. In de komende dagen is een verder licht herstel van de AEX mogelijk.

CritiTrader

Crititrader, onze service voor beleggers, staat dit jaar op een winst van 20%. Dat resultaat is inclusief alle bankkosten en de kosten van het abonnement. Wij rekenen met 20 euro per trade en daarmee rekenen wij de duurste bankkosten. Beleggers kunnen namelijk veel goedkoper beleggen.

Die 20% is verkregen door middel van een beperkt kapitaal. Als standaard hebben we een portefeuille van 10.000 euro maar meestal gebruiken we niet meer dan 1.000 euro.

Sinds 1 april hebben wij bruto een winst gemaakt op de AEX van 83 punten. Wij behoren daarmee tot de best presterende services dit jaar. Na wat zwakke maanden zitten onze resultaten weer in de lift. Zie tabel hieronder:

CT trades 2012 tot en met 13 november 2012
CT trades 2012 tot en met 13 november 2012

“Je doet het goed, behalen acceptabele winsten, soms leveren we wat in”, aldus een tevreden klant.

Aanmelden

Ik raad u aan om geheel vrijblijvend een proefabonnement te nemen en het uit te proberen. U kunt zich aanmelden via deze link: KLIK HIER

Voor de snelle beslissers voor het proefabonnement bieden wij een korting aan: U betaalt dan slechts 35 euro (inclusief BTW) tot 1 januari 2013!

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

11 reacties op “AEX: verdere opmars?”

 1. Avatar

  Robeco en zelfs Goldman Sachs proberen hun handel te redden door te schreeuwen dat er kansen zijn in Europa en dat de wereldhandel de goede kant opgaat: Doet me denken aan de toenmalige minister van defensie van Irak onder het regime van Sadam Hoessein: Terwijl de grond onder zijn voeten trilden van de bombardementen hield hij vol dat alles onder control was.

  1. Satilmis

   Traden is risicovol, als u daar niet tegen kunt moet u ook niet gaan beleggen of gaan traden. Er zijn maanden waar je verlies maakt maar ook waarbij je winst boekt.

   Als je over de langere termijn bekijkt hebben we dit jaar een goed resultaat behaald.

 2. Avatar

  Nee, dat weet ik allemaal wel, maar is in uw cijfers van januari het aantal trades goed, dan klopt het bedrag niet en v.v. En ik spreek ook helemaal niet over uw resultaat, dat mag er best zijn.

  1. Satilmis

   U kunt de gedetailleerde resultaten van de gesloten posities hier bekijken: http://www.dekritischebelegger.nl/wp-content/uploads/2012/03/CT-trades-2012-tot-en-met-13-november-20121.jpg

   Er waren in januari een paar zeer ongelukkige trades (goud) die het resultaat hebben gedrukt.

   In deze lijst kunt u alle trades vinden met het resultaat netto en bruto. Overigens kan ik u melden dat wij rekenen met 20 euro per trade. Ik kan me voorstellen dat het veel goedkoper kan waardoor het nettoresultaat aanzienlijk hoger uitvalt.

 3. Avatar

  Eigenlijk wil ik er nog wat aan toevoegen. Zo te zien aan uw overzicht met een bruto resultaat van € 8.668 en een netto resultaat van € 2.000, wat dus in de praktijk misschien een ander getal zal gaan opleveren, maar dat weet ik nu nog niet, vind ik de bankkosten nogal hoog. Direct daarbij moet ik zeggen dat ik geen idee heb van hoe u werkt met uw trades. Zijn het aandelentransacties dan is uw bedrag van € 20,00 per transactie waarschijnlijk wel reeel, handelt u in opties dan komen die kosten wel erg hoog over. Ook kan het zelfs nog zijn dat u alleen zeer conservatieve schattingen voor dit soort kosten opgeeft, wat zeer te prijzen zou zijn.

 4. Satilmis

  Het betreft handel in speeders. In de praktijk kunt u al voor 12,50 per trade meedoen. Ik weet dat het nog goedkoper kan. Dus het zijn zeer conservatieve schattingen.

  Bruto is er inderdaad een rendement van ruim 8.600 euro gemaakt.

 5. Avatar

  OK volkomen duidelijk, alleen de vraag over het aantal trades met het bijbehorende bedrag in januari staat dus nog.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *