Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

AEX neutraal, Ahold en Philips positief

Zojuist is er een chat gehouden met technisch analist Dick Otto. Deelnemers konden hem vragen stellen over de ontwikkelingen op de financiële markten. Hieronder het chatverslag.
AEX

AEX valt buiten disclaimer AFM.
Dick Otto: We zien de laatste weken dat de kracht aan het afnemen is op de AEX. We houden het scenario open waarin de AEX nog een keer een nieuwe top maakt, 300-305. Daarna is een correctie het meest aangewezen. Zakt de AEX deze week al onder 280 dan is dat een teken van zwakte met koersdoelen 265.

Samengevat dus: nu neutraal voor de AEX met opwaartse potentie zolang de koersen boven 280 blijven. Dat is onze duidelijke ondergrens waaronder negatieve scenario’s getriggered worden.
Philips
Een bezoeker heeft een vraag gesteld over Philips en Ahold
Dick Otto:
Op het moment van schrijven heeft Matrix geen belang in Philips voor haar clienten. <discaimer AFM>.
Ok, ik heb de grafiek beschikbaar, doorsturen?

Technische analyse van Philips op 20 augustus 2009
Technische analyse van Philips op 20 augustus 2009

(Klik op grafiek om te vergroten)
Philips is mogelijk (overigens samen met Ahold maar daarover straks meer) een positieve uitzondering. We kijken in Philips naar twee belangrijke grenzen. De eerste grens is 16.85, een snelle uitbraak (in tijd, dus spoedig) is positief en een signaal dat het aandeel kan doorstijgen tot het niveau waar de laatste belangrijke daling is begonnen. Rond € 20.

Voorwaarde is wel dat deze uitbraak snel komt. Gaat er weken overheen, dan is het niet de voortzetting van de trend, maar het einde van een beweging en kunnen we hogere niveaus eerder gebruiken om afscheid te nemen.

Samengevat, nu neutraal / houden. Breekt Philips uit boven 16.85 binnen afzienbare tijd dan is dat positief, zeker als de stijging daarna snel voortzet. Neemt de uitbraak lange tijd in beslag dan is dat een teken van vertraging. Onder 14.50 in ieder geval verzwakking.
Ahold
Dick Otto:
Zullen we direct door naar Ahold? Ahold staat al langer op ons lijstje van positieve aandelen in een zwakke markt.

Technische analyse van Ahold op 20 augustus 2009
Technische analyse van Ahold op 20 augustus 2009

(Klik op grafiek om te vergroten)
Dick Otto: Wij wachten op extra bewijs alvorens wij positie kunnen innemen, maar er zijn wel duidelijke referentiepunten.

Op het moment van schrijven heeft Matrix geen positie in AH voor haar clienten <disclaimer AFM>

8.50 en 9.00 zijn de belangrijkste grenzen in de weg omhoog. Deze grenzen geven ons bevestiging van de richting. Breekt AH uit boven deze niveaus dan zien wij dat als positief. Het koersdoel plaatsen wij dan rond 10 voor de middellange termijn.

Kijken we nog een stap groter dan houden we ook het scenario open waarin AH doorzet tot boven de toppen van 2007.Boven 11.30 dus. Hierboven zal wel een langere termijn beweging worden afgerond, waarna een corrctie dus weer mogelijk is.

Einde verslag.

Dick Ottto, directeur van Matrix Asset Management heeft privé geen enkel belang in de aandelen die waarover hij advies geeft. De redactie van De Kritische Belegger heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Matrix Asset Management was één van de weinige vermogensbeheerders die voor een forse daling waarschuwde toen de AEX nog op 550 punten stond. Zij publiceren wekelijks een gratis nieuwsbrief: Money Care. Klik hier als u wilt profiteren van de wekelijkse analyses van de gratis Money Care Nieuwsbrief.

Bent u ook geïnteresseerd?  Er is nu een besloten chatbox beschikbaar voor bezoekers van De Kritische Belegger. Word lid van een exclusief gezelschap.

Het is de bedoeling om periodiek chatsessies met analisten te houden waarbij leden vragen kunnen stellen over de markten. (aandelen, AEX, olie, goud etc.). Ook kunt u een vraag stellen over uw favoriete aandeel.

Daarnaast kunnen chatleden onderling gedachten met elkaar uitwisselen.

Wie mee wil doen moet Skype installeren op zijn pc. Wie dat programma nog niet heeft kan terecht op http://www.skype.nl/. U kunt er gratis mee bellen, maar er zitten ook nog wat andere aardige features in. Bijvoorbeeld een chat room voor groepen en een SMS-functie.

Volgende week  woensdag 26 augustus tussen 19:00 en 20:00 uur is een chatsessie gepland met technisch analist en vermogensbeheerder Cees de Vries.

Nadat u skype geïnstalleerd heeft, kunt u een e-mail sturen via het onderstaande contactformulier. Vermeld uw skypenaam en dan zal ik u op Skype uitnodigen.

[easy-contact]

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *