Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Adempauze AEX, goud naar $1300

Het huidige herstel van de AEX is een adempuze in een neergaande markt.De visie op de beurs blijft neerwaarts. Goud minimaal naar $1.300. Beeld euro positief. De munt kan herstellen naar $1,31-$1,35. Dat heeft technisch analist Dick Otto gezegd tijdens de jongste live chatsessie van De Kritische Belegger.

Wij nodigen u uit om ook mee te doen. De chatsessies worden via Skype gehouden. U kunt dit programma gratis downloaden via www.skype.nl. U maakt vervolgens een account aan. Stuur ons uw skypenaam via onze contactpagina zodat u ook kunt meedoen aan onze besloten chatsessies.

Hieronder ziet u het verkorte chatverslag.

Technische analyse nog betrouwbaar?

Beste Otto,is TA onder de huidige sterk fluctuerende marktomstandigheden betrouwbaar. denk met name aan manipulatie rente, opkopen onbetrouwbare obligaties door centrale banken?

Wij maken met onze methode gebruik van de beweeglijkheid van de markten. juist onder dat soort bijzondere omstandigheden zien we dat de beweeglijkheid toeneemt. Wij beoordelen onze eigen resultaten, voldoen deze nog aan de eisen van ons model etc.Tot op heden zien wij geen structurele verschillen.De afgelopen 6-8 weken bijvoorbeeld is het resultaat bijzonder goed geweest. De patronen die ontstaan, zijn wat ons betreft dus niet anders dan in andere jaren.

Toch waren de neuzen allemaal neerwaarts gericht en dat zou de afgelopen week duur zijn.

Dat klopt, en dat is het verschil tussen visie en een tradingplan. Wij geven hier onze visie, vaak voor wat langere termijn. Als wij posities innemen op basis van ons 100% geporgrammeerd model, dan doen we dat voor kortere termijn. Zo hebben we dus de afgelopen week ook van de stijging geprofiteerd, bijvoorbeeld op de DAX en de AEX.

Goud naar $1.300

Wat zal ik dan met mijn goudposities doen? Zie dat een lange stijging voor groot deel teniet is gedaan.
Ik pak de Goudgrafiek er even bij. .

Technische analyse goudprijs 15 juli 2010
Technische analyse goudprijs 15 juli 2010

Klik op grafiek om te vergroten (opent in nieuw venster)

Heb je de goudposities in USD of in EUR? Dat maakt natuurlijk ook wat uit vanwege de USD/EUR.

Ik start even met Goud in dollars. We verwachten nog minimaal 1 stijging tot boven $1.300. Ondergrens hanteren wij nu rond 1170, daaronder verzwakt het beeld.

Beeld euro positief

Beeld van de euro is ook positief . We verwachten een herstel van de Euro, richting 1.31-1.35. En daarna, op langere termijn versterking van de Dollar.

Euro technische analyse 15 juli 2010
Euro technische analyse 15 juli 2010

Crash?

Verwacht u een crash of bijna-crash op korte termijn? Dit vanwege het feit dat iedere TA-er negatief is terwijl het toch bleef stijgen in de afgelopen tijd.

Wij verwachten inderdaad een negatief scenario, maar op termijn. Wat is kort? Wij achten de kans groot dat er dit jaar nog een significante correctie volgt. Of laten wij het zo stellen: wij verwachten dat we DE top hebben gezien, of binnenkort gaan vormen. Daarna volgt er een correctie naar de 250 zone. De trigger hiervoor is voorlopig de 300/310 zone. Hieronder neemt de waarschijnlijkheid dat dit staat te gebeuren flink toe.

Waar liggen de correctiepunten van de AEX? Of kan ik dat zo niet vragen?

Voorlopig zien wij het herstel van de AEX als correctie in een neergaande markt. Binnen zo’n correctie zien we ook trends, zoals de huidige stijging. Daar doen we wat visie betreft niets mee, de visie blijft neerwaarts. Maar zo’n stijging is prima op te handelen voor de kortere termijn.

Royal Dutch Shell

Wat verwacht u van RDS?

< op het moment van schrijven heeft Matrix voor haar clienten geen posities in RDS>. Ik pak de grafiek er eren bij. Beeld is op korte termijn onduidelijk, pas onder € 20 verzwakt het aandeel weer. De daling zou een complete correctie kunnen zijn (dus daarna richting up) maar het is te vroeg om daarover te oordelen.

USG

Dan zou ik iets willen zien van de uitzendbranche. Dat zijn starters van de economische groei. Hoe staan die er voor? usg rand. Ik heb zelf positie usg 🙂

Dan kijk ik naar USG. . USG is op lange termijn zwak. Wij verwachten dat na 1 jaar + het aandeel fors kan terugvallen tot onder de lows van 2009. Op korte termijn is het beeld wat minder duidelijk en kijken wij naar 10.50 als alarm.
Onder die grens hebben we een flinke waarschijnlijkheid dat de daling inzet en doorzet. Aan de bovenzijde hebben we meer duidelijkheid boven 13.50-14. Tussen die grenzen: op korte termijn dus neutraal.

Technische analyse indicatoren

Is naast fundamentele analyse, TA, met koersfiguren en drie indicatoren DMI – MACD en Stochastics ruim voldoende of zijn er bij TA nog een zeer aanbevelingswaardige indicatoren om in beleggingbeoordelingen mee te nemen ?

Wij kijken niet of nauwelijks naar indicatoren. Deze zijn afgeleid van de koers zelf en liggen daarmee per definitie achter. Wij kijken naar patronen en maken geen fundamentele analyses. Patronen geven aan in welke fase van een stijging of daling de markt is. Het onderscheiden van trend en correctiepatronen vormt de basis van onze handelsmodellen.

Uit welke gegevens kan men de trend en correctiepatronen verder dan bevroeden?

Er zijn boeken geschreven over trendmatige fases en correctieve fases van de markten en wat de kenmerkendaar van zijn. Ik kijk even of ik een link kan vinden
Dit boek is zeer interessant: http://www.mobipocket.com/en/eBooks/eBookDetails.asp?BookID=151284. Er is ook een boek in het Nederlands, maar die kan ik zo snel niet vinden.

Einde verslag

Forum

Steeds meer bezoekers doen mee aan ons FORUM. Het biedt de gelegenheid om onderling kennis en van gedachten te wisselen.

Wij hebben forums over de AEX, Goud , Gann,TomTom,ING en Aegon.

Daarnaast  hebben wij ook een subforum voor beginners. Bij beleggen zijn veel termen noodzakelijkerwijs gestandaardiseerd net zoals bij elk ander gebied. Het gevolg is echter dat het voor beginners moeilijk te doorgronden is. Bijvoorbeeld wat is een stoploss, wat zijn weerstand en steunniveau’s. Wat is een stop limiet order, Wat is het minimum kapitaal om te starten?

De bedoeling is om vragen te stellen en actief elkaar te helpen bij termen die u niet weet.

Stelt u zelf voor in deze topic:

https://www.dekritischebelegger.nl/forum/topic/even-voorstellen

Registreren voor het forum kan via deze link: Klik hier

Gratis nieuwsbrief

Dick Ottto, directeur van Matrix Asset Management heeft op het moment van schrijven privé geen enkel belang in de aandelen die waarover hij advies geeft. De redactie van De Kritische Belegger heeft geen posities in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Matrix Asset Management was één van de weinige vermogensbeheerders die voor een forse daling waarschuwde toen de AEX nog op 550 punten stond. Zij publiceren wekelijks een gratis nieuwsbrief: Money Care. Klik hier als u wilt profiteren van de wekelijkse analyses van de gratis Money Care Nieuwsbrief.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *