Er zijn geruchten in de markt dat Frankrijk die volgende is die afgewaardeerd gaat worden door kredietbeoordelaar S&P. Is dat land na de Verenigde Staten de volgende?
Frankrijk bereidt nieuwe maatregelen voor om de besparingsdoelstellingen van het land veilig te stellen, zegt de Franse president Nicolas Sarkozy woensdag. Met de maatregelen voert Frankrijk het tempo op om zijn AAA-status te behouden, die volgens marktgeruchten ter discussie zou staan. Dat meldt persbureau Dow Jones.
Landen met AAA rating
Amerika behoort niet meer tot de beste jongens van de klas. Ze scoren niet meer een tien maar een negen. Welke landen hebben nog wel de AAA rating?
Volgens kredietbeoordelaar S&P hebben (nog) 13 landen de hoogste kredietwaardigheid. Deze zijn volgens de zakenkrant New York Times:
1. Zwitserland
2. Hong Kong
3. Zweden
4. Duitsland
5. Canada
6. Denemarken
7. Engeland
8. Nederland
9. Finland
10.Noorwegen
11.Oostenrijk
12.Frankrijk
13. Australië
Gratis nieuwsalert
Wilt u ook profiteren van tips en op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen die op De Kritische Belegger verschijnen? Meldt u zich dan aan voor onze gratis nieuwsalerts. Daarmee blijft u op de hoogte wanneer er een nieuw artikel is gepubliceerd. De alerts zijn toegesneden op uw interesse gebied. Klik hier om u aan te melden als u dat nog niet heeft gedaan.
Start met Automatisch Beleggen
Beleggers hebben weer alle vertrouwen in Italiaans schatkistpapier.
Het is geen geheim wat fans van aandelenbeleggingen denken van obligaties: ze zijn "waardeloos", en wie nu gaat beleggen in staatsobligaties verspilt zijn geld.
Voor beleggers die geld willen verdienen aan een stijgende rente is dit een prachtige belegging!
Dat zou best kunnen.
Ik zie alleen het verband niet tussen AAA en AA+ status.
Wat me wel opvalt is dat de meeste landen die AAA status hebben ook een BTW belasting hebben. Stel dat de V.S. een magere BTW van 10% zou invoeren, zoals in Australie. Vraag aan de rekenaars onder ons is: hoeveel zou dit per jaar aan belasting inkomsten opleveren. Mijn inziens is een 10% BTW op het nationaal product van de VS genoeg om het land weer een AAA status te bezorgen.
De VS heeft de meeste schulden,en blijft een AA+ status houden,tja zolang je de geldpers aan kan blijven zetten.
Binnen 10 jaar is de VS en het westen Straatarm.
Geld creëren uit het niets kan niet,immers je kan niet iets creëren uit niets.
Azië koopt goud en zilver,en wij verkopen het.
@Robert
In vergelijking met de VS haar GDP is de schuldenproblematiek niet zo groot als dat het hier in Europa wel is. Amerika is druk bezig om net als onze Europese vrienden zaken op orde te stellen en willen flink bezuinigen, maar tegelijkertijd ook de banengroei stimuleren etc. Dit kan alleen maar door het schuldenplafond te verhogen. Bedrijven moeten ook altijd eerst investeren voordat ze ook maar 1 unit hebben verkocht, dit geldt natuurlijk ook voor landen. Amerika is zich daar nu van bewust geworden.
Vooral omdat de CRA’s opeens! alle grootmachten langs gaan in de hoop wat paniek te kunnen zaaien. (en dat terwijl zij medeplichtig zijn voor de kredietcrisis, nu ook voor de schuldencrisis?)
En daarom zou wat Klaas Pool al zei een simpele BTW verhoging het kunstje kunnen flikken, omdat het een sluipbelasting is die je niet 1-2-3 ziet kan je hierdoor van de rijke Amerikanen ook indirect geld ontvangen.
Tuurlijk elke overheid kan haar geldpers aan zetten! Maar hier zitten natuurlijk wel nadelige effecten aan verbonden… deze zijn zo zwaar dat de geldpers aanzetten vaak een soort laatste redmiddel voor de korte termijn is. Want voor de langere termijn is het alleen maar nadelig.