Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Gespreid beleggen in High Yield Obligaties

Tip van de week: koop iShares iBoxx High Yield Corporate Bond Fund

De markt voor bedrijfsobligaties is sinds eind vorig jaar behoorlijk aangetrokken. Maar dat geldt voornamelijk voor de investment grade bedrijfsobligaties. Het meer speculatieve segment – met een kredietwaardigheid beneden een rating van BBB – heeft weliswaar ook een stijging ondergaan maar de risiocopremies zijn nog steeds een stuk hoger dan voor het uitbreken van het ergste gedeelte van de kredietcrisis met het faillissement van Lehman Brothers vorig jaar.

Er wordt hier nog steeds een forse recessie ingeprijsd terwijl deze inmiddels op zijn eind lijkt te gaan lopen. En dat terwijl de effectieve rendementen veelal nog boven de 10 % liggen.

Beleggers doen er echter wel goed aan deze markt zeer gespreid te betreden. Hier en daar zullen er nog bedrijven failliet gaan. Maar wanneer beleggers bijvoorbeeld bovengenoemde tracker kopen beleggen ze in een mandje met 193 verschillende leningen. De iShares iBoxx High Yield Corporate Bond heeft een dividendrendement van 10,37 % en keert maandelijks uit.

Deze tip is eerder uitgebracht op De Kritische Belegger.  Sinds de eerste publicatie op 14 januari jongstleden is het fonds 9,4 % gestegen.

Deze tracker staat genoteerd aan de NYSE en is dagelijks verhandelbaar onder tickersymbool HYG. De trtacker staat genoteerds in USD en alle onderliggende leningen zijn in USD.

Datum advies: 31 augustus 2009
Koers: $ 81,04
Klik hier voor actuele koers

ISIN Code: US4642885135
Klik hier voor meer informatie over deze tracker.

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Zijn cliënten wel. De redactie heeft geen posities in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Inmaxxa Vermogensbeheer

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “Gespreid beleggen in High Yield Obligaties”

  1. Pingback: Gespreid beleggen in High Yield Obligaties » Reacties op columns » De Kritische Belegger-forum

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *