Zilver: signalen wijzen op koersdoel $36

Halverwege mei bereikte de zilverprijs een nieuw hoogtepunt van $ 32,51, het hoogste niveau in meerdere jaren. Deze stijging betekent dat de prijs boven de eerdere pieken van $ 30 uit zowel 2020 als 2021 is gestegen. Sindsdien bevindt het edelmetaal zich in een fase waarin het opnieuw de eerder genoemde prijsniveaus en het 50-daags gemiddelde (momenteel $ 29,18) test. Het is van groot belang om dit niveau vast te houden.

In dit artikel bespreken we de technische analyse van de zilverprijs en belichten we twee belangrijke formaties die een koersdoel van $36 impliceren.

Twee vlaggen met identiek koersdoel

Bij het bekijken van de dagelijkse grafiek van de zilverprijs valt op dat er de laatste weken mogelijk een correctiepatroon te zien is. De bovengrens van dit patroon ligt momenteel op $ 30,67. Op maandbasis is er ook een trendbevestigende correctieve vlag zichtbaar. Beide formaties hebben dezelfde doelprijs van rond de $36, wat overeenkomt met de hoogtepunten van 2011 en 2012.

Langetermijnperspectief
Het 50-daags gemiddelde, de onderste Bollinger Band en de onderste grens van het patroon op $ 29/28 fungeren als niveaus waarop stop-losses geplaatst kunnen worden om neerwaartse risico’s te beperken.

Doorslag boven $30,67 cruciaal
Een doorslag boven $30,67 op de daggrafiek is een belangrijke katalysator voor de zilverprijs. Dit zou betekenen dat de consolidatie voorbij is en dat de prijs op weg is naar het koersdoel van $36.

Conclusie
De zilverprijs bevindt zich in een cruciale fase. Een doorslag boven $30,67 op de daggrafiek zou een positief signaal zijn met een koersdoel van $36. De ondersteuningszone rond $29/28 is essentieel om te verdedigen.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.