DAX: het grote plaatje

Gisteren verloor de DAX bijna alle winsten die aan het begin van de week waren behaald. De Duitse blue chips blijven in de consolidatiefase van het tweede kwartaal. De cruciale opwaartse triggers zijn de 50-dagenlijn, momenteel op 18.356 punten, en de bovengrens van een veronderstelde vlagconsolidatie, momenteel op 18.471 punten.

Lange Termijn Overzicht

Het huidige “heen en weer” biedt de gelegenheid om naar de lange termijn maandgrafiek van Duitse blue chips te kijken. Het gebrek aan beweging wordt ook weerspiegeld in hogere tijdniveaus. In elk van de afgelopen vier maanden heeft de aandelenbarometer het niveau van 18.500 punten bereikt.

Indicatoranalyse

Aan de indicatorzijde valt de MACD op. Hoewel deze trendvolger nog steeds “long” gepositioneerd is, handelt hij op een historisch hoog niveau. Beleggers zouden dit moeten zien als een kans om de stop van bestaande posities aan te scherpen. De trendlijn die de verschillende hoogtepunten sinds 2015 verbindt, kan als afdekking worden gebruikt. Deze lijn staat momenteel op 17.823 punten en zal in juli stijgen naar 17.882 punten.

Conclusie

De DAX bevindt zich momenteel in een consolidatiefase met beperkte bewegingen op korte termijn. Beleggers kunnen deze periode gebruiken om bestaande posities te herzien en mogelijke beschermingsmaatregelen te treffen. Het is belangrijk om de 50-dagenlijn en de vlagconsolidatie in de gaten te houden voor eventuele opwaartse bewegingen.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.