Newmont op het punt van uitbreken

Eind april brak de koers van het Newmont-aandeel eindelijk uit de daling die al sinds begin 2023 gaande was (nu op $36,91). Dit gebeurde met veel kracht (“groot momentum”) en een speciale koersbeweging (“outside bar”). Ook bleef een “gat” in de koersgrafiek (“opwaartse koersgap”) boven de $38,74 intact.

Technische Perspectieven

Vanuit een technisch perspectief moet het aandeel nog hoger stijgen dan $42,60, dat bereikt werd in december 2023, om een volledige ommekeer te maken. Dit zou de gedachte van een “belangrijke bodem” versterken, vooral omdat de kans groter wordt dat het aandeel de gemiddelde prijs over de laatste 200 maanden (nu $42,35) terugwint.

Indicatoren positief
Naast de positieve koersontwikkelingen, geven ook indicatoren zoals de MACD signalen af die wijzen op een mogelijk herstel van de Newmont-koers. Op maandbasis is er zelfs een nieuw koopsignaal.

Koersdoel $53
Als de uitbraak standhoudt, ligt de volgende belangrijke weerstandszone rond $53. Hier vallen verschillende highs en lows samen met de 200-weeks lijn (momenteel $52,49).

Om de hierboven beschreven uitbraak niet in gevaar te brengen, mag het aandeel echter niet terugvallen tot onder de eerder genoemde oude dalende trendlijn.

Conclusie
De recente koers stijging van het Newmont-aandeel laat positieve technische signalen zien. Een duurzame stijging boven de $42,60 kan leiden tot een voortzetting van de stijgende trend. Beleggers moeten echter opletten voor een mogelijke terugval onder de oude dalende trendlijn.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.