Zilver klaar voor een nieuwe impuls!

Als we naar langere tijdsperioden kijken, zien we vaak interessante details die nuttig kunnen zijn voor investeerders. Een goed voorbeeld hiervan is de huidige prijs van zilver. We hebben al eerder opgemerkt dat de prijs van zilver de afgelopen jaren niet veel is veranderd. De prijs is nu hetzelfde als in 2010.

De kwartaalgrafiek onder de loep

Als we naar de kwartaalgrafiek kijken, zien we dat de slotprijzen van de laatste vijf periodes allemaal tussen de 22 en 24 dollar liggen. Dit wijst op een periode van lage prijsschommelingen. In het verleden was dit vaak het begin van een nieuwe trend.

Terug naar de langetermijngrafiek

Als we weer naar de langetermijngrafiek kijken, zien we nog steeds een patroon dat een voortzetting van de trend bevestigt. Als de prijs boven de 26 dollar uitkomt, zou de zilverprijs kunnen stijgen. Als dit lukt, zou de prijs kunnen terugkeren naar de hoogste niveaus van de afgelopen jaren, rond de 30 dollar.

Belangrijke steun en een zinvol stop-loss niveau

De onderkant van het patroon (nu bij 22,32 dollar) vormt samen met het eerder genoemde prijsbereik een belangrijke steun. Dit is een zinvol niveau om een stop-loss in te stellen.

Conclusie

Het is duidelijk dat de zilvermarkt momenteel weinig prijsschommelingen kent, wat vaak het begin is van een nieuwe trend. Met de huidige stabiele prijs en de mogelijkheid om boven de 26 dollar uit te komen, zijn er sterke aanwijzingen dat zilver klaar is voor een nieuwe stijging. Beleggers moeten deze markt goed in de gaten houden.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.