Apple: is de glorietijd voorbij?

Apple’s aandeel was lange tijd een koploper. Dit betekent dat het aandeel van Apple beter presteerde dan de algemene technologiemarkt. Maar sinds het begin van dit jaar is er een verandering te zien. Het lijkt erop dat Apple’s tijd als koploper voorbij is.

Apple’s aandeel als risico-indicator

De koers van het Apple-aandeel is een belangrijke indicator voor risico. Terwijl de technologiemarkt steeds nieuwe recordhoogtes bereikt, is het aandeel van Apple sinds mei vorig jaar niet meer gestegen.

Het gevaar van een dubbele top

Er is een risico dat de twee pieken die bijna 200 dollar bereikten, een zogenaamde ‘dubbele top’ vormen. Dit is een teken dat de koers mogelijk gaat dalen. Op dit moment is het belangrijk om te kijken naar het laagste punt tussen deze twee pieken, dat op 165,67 dollar ligt. Als de koers onder dit punt daalt, zou dit kunnen betekenen dat de koers verder gaat dalen, mogelijk met meer dan 30 dollar.

Een nieuw signaal om te verkopen

Het wordt nog ingewikkelder omdat er net een nieuw signaal is gekomen dat het misschien tijd is om het aandeel te verkopen. Alles bij elkaar genomen, staat er bij het Apple-aandeel meer op het spel dan alleen het verlies van de koploperspositie.

Conclusie

In eenvoudige termen, het aandeel van Apple staat voor een aantal uitdagingen. Het verlies van zijn koploperspositie en de mogelijke vorming van een ‘dubbele top’ zijn zorgwekkende signalen. Beleggers moeten deze ontwikkelingen goed in de gaten houden.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.