Is de beurs te optimistisch?

Beleggers moeten zich momenteel afvragen of de DAX net voor de ronde 18.000 punten markering aan het uitdoven is. De aandelenbarometer kon afgelopen donderdag nog een nieuw recordhoogte van 17.879 punten noteren, maar verdere winsten bleven uit.

De aandelenmarkten staan hoog, maar DAX-Easy biedt een slimme oplossing. Met actieve strategie, diversificatie en lage kosten kunt u profiteren van zowel stijgende als dalende koersen. Ontdek meer hier.

De start van de nieuwe week

De Duitse aandelenindex begon de nieuwe week met een lagere start (van 17.795 naar 17.751 punten), maar er waren geen verdere dalingen. Na de indrukwekkende stijging van de afgelopen weken, zijn zulke dalingen vaak het begin van een korte pauze.

De huidige optimistische beursstemming

Een mogelijke pauze wordt aangemoedigd door de huidige optimistische stemming op de beurs. Volgens de meest recente enquête van de American Association of Individual Investors (AAII) is momenteel 51,7% van de Amerikaanse particuliere beleggers positief gestemd. Waarden boven de 50% zijn zeldzaam en wijzen op een zekere opwinding.

Ondersteuning voor de DAX

Voor de DAX vormt het laagste punt van 7 maart bij 17.619 punten een eerste steun, voordat het Fibonacci-niveau en de horizontale markeringen rond de 17.400 punten belangrijk worden. Een snelle sluiting van de genoemde opening of een nieuw recordhoogte zou echter eventuele twijfels op korte termijn wegnemen.

Niveau Type
18.000 Weerstand
17.879 Weerstand (Recordhoogte)
17.619 Steun (Dieptepunt 7 maart)
17.400 Steun (Fibonacci-niveau en horizontale markeringen)

Conclusie

Het is belangrijk om de huidige trends en sentimenten op de markt in de gaten te houden. Hoewel de DAX een sterke prestatie heeft geleverd, is het mogelijk dat er een korte pauze nodig is. Beleggers moeten alert blijven en hun strategieën dienovereenkomstig aanpassen.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.