Bankaandelen bereiken hoogste punt sinds 2018

De STOXX Europe 600 Banks, een groep van Europese bankaandelen, heeft onlangs het hoogste niveau bereikt sinds 2018. Dit is een positieve ontwikkeling en een teken van vooruitgang na jaren van stilstand.

Tweevoudige opwaartse doorbraak

Deze vooruitgang is nog sterker omdat er sprake is van een tweevoudige opwaartse doorbraak. Dit betekent dat er twee positieve signalen zijn die wijzen op een mogelijke voortzetting van deze opwaartse trend.

Toekomstige doelen

Hoewel de huidige trend een doel van ongeveer 200 punten suggereert, is er hoop op meer. Het patroon van de trendverandering suggereert namelijk een langetermijnpotentieel tot het hoogste punt van meerdere decennia in 2009, dat rond de 243 punten lag.

Belangrijke grens

Om de huidige positieve trend niet in gevaar te brengen, is het belangrijk om in de toekomst een bepaalde grens niet meer te onderschrijden. Deze grens is de gemiddelde waarde van de laatste 38 weken, die momenteel op 163 punten ligt. Deze grens kan worden gebruikt als stop-loss, een punt waarop men zou besluiten om de aandelen te verkopen om verdere verliezen te voorkomen.

Conclusie

De recente ontwikkelingen in de STOXX Europe 600 Banks wijzen op een positieve trend in de Europese bankensector. Het is belangrijk om deze trend in de gaten te houden en passende investeringsbeslissingen te nemen. Het lijkt erop dat de bankaandelen een periode van groei doormaken, wat positief nieuws is voor beleggers in deze sector.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.