DAX: koersdoel 18.375 punten

Afgelopen week bereikte de DAX opnieuw een nieuw record van 17.879 punten. Maar naast deze recordjacht is er nog iets anders dat onze aandacht verdient. De DAX-koersindex, die de prestaties van de Duitse topbedrijven weergeeft zonder rekening te houden met dividenden, heeft eindelijk het oude record van november 2021 van 6.883 punten overtroffen.

De aandelenmarkten staan hoog, maar DAX-Easy biedt een slimme oplossing. Met actieve strategie, diversificatie en lage kosten kunt u profiteren van zowel stijgende als dalende koersen. Ontdek meer hier.

Beloning voor moed

Deze moedige stap in onbekend gebied wordt beloond met de eerste noteringen boven de 7.000 punten. Er zijn momenteel twee verschillende grafiekpatronen die ons helpen om te bepalen wat de volgende doelen kunnen zijn.

Interpretatie van de grafieken

De pauze sinds augustus 2023 kan uiteindelijk worden geïnterpreteerd als een “V-vormig” correctiepatroon. Tegelijkertijd kan de koersactiviteit sinds februari vorig jaar worden gezien als een zijwaartse verschuiving (zie grafiek).

Toekomstige doelen

Uit de diepte van de tussentijdse dip en de hoogte van de genoemde handelsrange komt nu een berekend koersdoel van ongeveer 7.250 punten naar voren. Het voormalige record van 6.883 punten is ideaal als nauwkeurige beveiliging naar het zuiden.

Conclusie

Als we dit potentieel overbrengen naar de DAX-Performanceindex, leidt dit tot een doel van 18.375 punten. Het is duidelijk dat de DAX-koersindex een spannende tijd tegemoet gaat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.