Zilver is goud waard voor belegger

Vaak richten onderzoeken naar edelmetalen zich uitsluitend op goud. Dat zou snel voorbij kunnen zijn. Want zilver speelt een steeds belangrijkere rol in de groenbranche. De edelmetaalindustrie heeft de afgelopen maanden behoorlijk wat tegenwind gevoeld. In het licht van de recente uitverkoop zijn de zilverprijzen en de waarderingen van de zilvermijnen gedaald tot het laagste punt in acht maanden. Baker Steel Capital Managers LLP verwacht echter een herstel in de komende maanden. De fondsmanager ziet hiervoor twee redenen: enerzijds de ontwikkeling van groene technologieën en anderzijds de valutadevaluatie door oplopende inflatie.

De fysieke vraag naar zilver verschilt van goud doordat zilver steeds vaker wordt gebruikt in de industrie. Volgens een onderzoek van The Silver Institute was er in 2020 in totaal 15.142 ton zilver gevraagd door de industrie. Volgens de World Gold Council was er vraag naar 301,9 ton goud.

Vroeger werd zilver vooral gebruikt in de fotografie. In 2021 zal de helft van de vraag naar zilver uit de industrie komen, grotendeels dankzij fotovoltaïsche technologie, aangezien de behoefte aan zonne-energie toeneemt en de technologie steeds betaalbaarder wordt. Binnenkort zou de fotovoltaïsche industrie dus een even grote vraag kunnen hebben als de fotofilmindustrie vroeger was.

Volgens een schatting van het Silver Institute en Baker Steel Capital Managers LLP wijst de ontwikkeling van fotovoltaïsche energie op een stijging, van 180 procent in 10 jaar, tot 459 procent in 20 jaar en met 720 procent in 2050. Zelfs als zilver kan worden vervangen door goedkopere materialen, lijkt het een mooie toekomst voor de industrie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.