Herken de volgende Apple en Amazons

Vroeg op de trein springen heeft veel voordelen. Je kunt een hele tijd meeliften. Het vroeg signalen van een trend kan bij beleggen leiden tot veel meer winst. Zo hebben wij al in september 2016 een artikel over bitcoin besteed. Toen was 1 bitcoin slechts 555 euro waard en nu 40.700 euro. Een stijging van ruim 7200% !.

Dat geldt evenzo voor de technologieaandelen zoals Apple en Amazon. Wellicht kan het rapport van Bank of America Merrill Lynch (BofA) Global Research helpen om vroegtijdig deze aandelen te herkennen.

De zakenbank heeft een onderzoeksrapport van 152 pagina’s uitgebracht waarin 14 “radicale technologieën worden geïdentificeerd die ons leven kunnen veranderen en de impact van wereldwijde megatrends kunnen versnellen.” De technologieën hebben vandaag een marktomvang van $ 330 miljard die tegen 2030 zou kunnen groeien tot $ 6,4 biljoen, zeggen strategen onder leiding van Haim Israel. “Deze moonshots kunnen meerdere industrieën transformeren en ontwrichten en bijdragen aan de volgende grote cyclus van technologiegedreven groei.” zegt Israël.

De 14 zijn:
6G: “De volgende generatie telecomnetwerken zal nodig zijn in minder dan een decennium, aangezien data exponentieel blijft groeien en 5G zijn bovengrenscapaciteit bereikt.”

Brain Computer Interfaces: “Nu we een punt bereiken waarop mensen computers en AI niet meer bij kunnen houden, kunnen hersencomputerinterfaces helpen om mensen te ‘verhogen’ met computers. Op kortere termijn bieden hersencomputerinterfaces oplossingen voor verlamde individuen en beloven ze een nieuwe golf van innovatie in gaming.”

• Emotionele Kunstmatige Intelligentie: Ook “bekend als ‘Affective Computing’ en ‘Cognitive Computing’ (it) is ontworpen om menselijke emoties vast te leggen, te analyseren en erop te reageren en menselijke gedachten te simuleren. EAI kan mogelijk volledig nieuwe soorten gegevens en situaties verzamelen, analyseren en erop reageren en menselijke gedachten voorspellen of simuleren, waardoor mensen actie ondernemen.”

• Synthetische biologie: “In de kern maakt ‘synbio’, zoals het veld gewoonlijk wordt genoemd, gebruik van de enorme diversiteit van de natuur om biomoleculen te maken die de traditionele chemie niet kan.”

• Onsterfelijkheid: “Traditioneel werd veroudering niet gezien als een ziekte die kan worden behandeld, maar dit is aan het veranderen. Actoren in deze ruimte proberen steeds vaker het kenmerk van veroudering aan te pakken via paden zoals genomische instabiliteit, telomeerafslijting, mitochondriale disfunctie en cellulaire veroudering, onder andere.”

• Bionische mensen: “Dit kan invasief zijn (bijv. implantaten) of niet-invasief (bijv. exoskelet). Biohacking is ook een bijbehorend veld dat in wezen doe-het-zelf-biologie toepast om zichzelf te stimuleren, b.v. RFID-chip in de hand voor contactloos betalen.”

• eVTOL: “Elektrische verticale start- en landingsvoertuigen die een alternatieve oplossing voor mobiliteitstransport zouden kunnen bieden voor verouderde infrastructuur en overbelaste wegen in stedelijke omgevingen.”

• Draadloze elektriciteit: “Terwijl het IoT een vlucht neemt, kan het automatiseren en creëren van oplossingen voor vrijwel continu opladen de consument gemak bieden, terwijl laadproblemen voor de uitrol van EV’s worden opgelost en de elektriciteitsvoorziening voor afgelegen gemeenschappen veilig wordt gesteld.”

• Hologrammen: “Een technologie die in staat is om een ​​gesimuleerde omgeving te creëren door middel van projecties van lichtbeelden waardoor iedereen samen kan komen in één virtuele ruimte, zonder dat ze hun fysieke locatie hoeven te verlaten.”

• Metaverse: “Een toekomstige iteratie van het internet, bestaande uit permanente, gedeelde, 3D-gedeelde ruimtes die verbonden zijn met een virtueel universum. Het kan bestaan ​​uit talloze aanhoudende virtuele werelden die met elkaar samenwerken, evenals de fysieke wereld en transformerende markten zoals gaming, detailhandel, entertainment enz.

• Nextgen-batterijen: “Hoewel lithiumbatterijen de belangrijkste EV-technologie zijn, hoeft dit niet per se zo te blijven, aangezien alternatieven zoals vaste stof, vanadiumstroom, natriumion enz. veelbelovende aanvullende eigenschappen bieden.”

Door de versnellende innovaties worden bestaande bedrijven in een sneller tempo verdreven. Neem bijvoorbeeld de levensduur van S&P 500-bedrijven. In 1958 bestond het gemiddelde bedrijf 61 jaar. Dat is ingekort tot 24 jaar in 2016 en zal naar verwachting gehalveerd zijn tot slechts 12 jaar in 2027, blijkt uit gegevens van BofA.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.