Zilver: Inhaalpotentieel in 2024?

In de wereld van edelmetalen heeft goud vaak de hoofdrol, maar zilver, de “kleine broer”, verdient ook onze aandacht. Dit artikel onderzoekt de prestaties van zilver in het afgelopen jaar en kijkt naar de mogelijke toekomstige trends.

Zilverprestaties in 2023

In tegenstelling tot goud, dat in het afgelopen jaar met meer dan 200 USD kon stijgen, bleef de zilverprijs vrijwel onveranderd. Het begon en eindigde het jaar rond de 23,76 USD, wat resulteerde in een klassieke “doji” – een term uit de technische analyse die duidt op onzekerheid of een worsteling tussen kopers en verkopers.

Inside Year en Bewegingsdynamiek

Interessant is dat de handelsspanne van vorig jaar binnen die van het voorgaande jaar viel, wat resulteert in een “inside year”. Dit kan duiden op consolidatie en mogelijk een aanstaande uitbraak. Bovendien lagen de slotkoersen van de afgelopen drie jaar steeds in een smalle prijsband tussen 23 USD en 24 USD, wat wijst op een opgebouwde bewegingsdynamiek in de zilverprijs.

Toekomstige Trends en Signalen

Als signaal dat deze dynamiek naar het noorden uitbreekt, definiëren we een stijging boven het hoogste punt van vorig jaar op 26,13 USD. Dit is het niveau waarop het genoemde “inside year” naar boven wordt opgelost. Als strategische bescherming is daarentegen de neklijn van de bodemvorming van het afgelopen decennium op 21 USD ideaal.

Conclusie

De opvallende lonten van de afgelopen twee jaar getuigen van succesvolle stresstests van deze kernondersteuning. Hoewel zilver in het afgelopen jaar niet dezelfde winsten heeft geboekt als goud, suggereren deze technische indicatoren dat er mogelijk een inhaalbeweging op komst is in 2024. Beleggers zouden deze trends nauwlettend in de gaten moeten houden.

Bron: HSBC

Hoe in goud en zilver te beleggen

Er zijn verschillende manieren om gouden of zilveren bescherming te krijgen. Hier willen we u kennis laten maken met drie opties.

1 gedachte over “Zilver: Inhaalpotentieel in 2024?”

  1. Interessante berichtgeving, ik beleg in zilver en goudmijnaandelen, heeft u hier ook een analyse van voor 2024? Hartelijk dank !!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.