Goud breekt record: 2024 belooft meer!

Het jaar 2023 was een historisch jaar voor goudbeleggers. Het edelmetaal bereikte nieuwe hoogten, waardoor de toekomst er rooskleurig uitziet. Laten we eens kijken naar de details.

Recordhoogte

In november bereikte goud al de hoogste maandafsluiting in de geschiedenis. Deze succesreeks werd in december verder uitgebreid. De slotkoers van 2.063 USD aan het einde van het jaar heeft verstrekkende gevolgen. Ten eerste is nu ook op jaarbasis de hoogste slotkoers ooit bereikt.

Vergelijking met het verleden

 

We willen uw aandacht vestigen op het vorige recordhoogtepunt uit 2011 van 1.920 USD. In de afgelopen jaren heeft goud herhaaldelijk geprobeerd deze hindernis duurzaam te overwinnen. Wat in de loop van het jaar zeker lukte, werd de goudprijs aan het einde van het jaar in de afgelopen drie jaar telkens weer ontzegd. Tot nu toe, tot 2023! Eindelijk werd het hoogtepunt van 2011 aan het einde van het jaar overtroffen.

Toekomstige vooruitzichten

Hieruit blijken de huidige ambities van de goudstieren. Technisch gezien komt er een grote schotelvorming bij (zie grafiek). Bij een duurzame sprong over de hoogtepunten rond 2.070 USD zou dit constructieve grafiekpatroon definitief voltooid zijn.

Hoe u kunt profiteren van de goudprijs

Ontdek de glans van goud in een wereld vol mogelijkheden. De goudprijs, een samenspel van technische en fundamentele factoren, biedt een spannend en potentieel winstgevend landschap.

Of u nu een risicomijdende spaarder bent of een avontuurlijke belegger, er zijn talloze manieren om te profiteren van de goudprijs. Een van de meest populaire manieren is door te investeren in fysiek goud via een betrouwbaar online platform zoals GoldRepublic.

Conclusie

Al deze randvoorwaarden maken de goudprijs in de loop van het jaar tot een spannende handelskandidaat. De “fijne afstelling” nemen we in de loop van het jaar op deze plek voor op basis van de kortere tijdsniveaus – beloofd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.