DAX: vlag voor nieuwe recordstanden?

In de wereld van beleggen en financiële markten is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen. In dit artikel bespreken we de recente prestaties van de Duitse aandelenmarkt, de DAX, en wat dit kan betekenen voor beleggers.

Vermijd emotionele beleggingsbeslissingen en beleg automatisch. DAX-Easy: automatisch winst maken met de Duitse beurs. Geen kennis, ervaring of kosten nodig. Vraag nu onze gratis brochure aan en ervaar zelf hoe makkelijk beleggen kan zijn met DAX-Easy.

Consolidatiefase

De DAX bevindt zich momenteel in een consolidatiefase, een periode waarin de prijzen van aandelen zich zijwaarts bewegen of licht dalen na een eerdere stijging. Dit wordt vaak gezien als een periode van rust voordat de markt weer begint te stijgen. De Duitse standaardwaarden noteren ongeveer 100 punten onder de jaarsluitingskoers van 2023 (16.752 punten).

Invloed van de Amerikaanse markt

Interessant is de huidige koersontwikkeling in de VS. Zowel de Nasdaq-100® als de S&P 500 bereikten nieuwe recordhoogtes in de afgelopen week (17.317/4.842 punten). Deze ontwikkelingen hebben invloed op onze binnenlandse aandelenmarkt.

Correctievlag: een teken van een opwaartse trend?

De recente koersontwikkeling neemt steeds meer de vorm aan van een correctievlag. Dit is een grafiekpatroon dat optreedt tijdens trends en kan wijzen op een aanstaande opwaartse trend. Voor het beëindigen van de huidige adempauze is er een sprint nodig over de bovengrens van de vlag (momenteel op 16.779 punten).

Conclusie

Als het succesvol is, effent een voltooide vlag de weg naar nieuwe recordhoogtes voor de Duitse aandelenmarkt. Hoewel deze signalen optimistisch zijn, brengt beleggen altijd risico’s met zich mee. Het is belangrijk om grondig onderzoek te doen en/of professioneel advies in te winnen voordat men investeringsbeslissingen neemt. Eerdere prestaties bieden geen garantie voor toekomstige resultaten.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.