PayPal: koers breekt door belangrijke drempel

In een tijd waarin technologieaandelen een opwaartse trend vertonen, lijkt PayPal, de grootste online betaaldienst ter wereld, een keerpunt te bereiken. Na een moeilijk jaar in 2023, zijn er tekenen dat 2024 een beter jaar kan worden voor het aandeel.

PayPal’s Prestaties in 2023

De technologierally van 2023 ging volledig voorbij aan het PayPal-aandeel. In plaats daarvan moest het aandeel in de loop van de afgelopen 12 maanden meerdere nieuwe dieptepunten bereiken – het laatst in de herfst bij 50,25 USD.

Mogelijke Trendomkeer

Momenteel bevindt het aandeel zich echter op een interessante technische drempel om deze neerwaartse spiraal te doorbreken. We definiëren deze drempel als de combinatie van de 38-wekenlijn en de dalende trend sinds 2022 (momenteel bij 61,89/61,93 USD). De bevrijdende slag van de afgelopen week wekt nu hoop dat 2024 aanzienlijk beter zal verlopen dan de voorgaande jaren.

Toekomstige Doelen

Het hoogtepunt van de zomer van 2023 bij 76,54 USD definieert nu een eerste hersteldoel. Verdere weerstanden liggen bijvoorbeeld rond de 80 USD. De fundamentele ambitie voor een trendomkeer wordt ook onderstreept door de kwartaalgrafiek van het technologieaandeel, waar aan het einde van het afgelopen jaar een klassiek “Hammer”-omkeerpatroon uit de candlestickanalyse aanwezig is.

Conclusie

Als beveiliging in geval van uitbraak biedt het recentste weekdieptepunt – gelijk aan het huidige jaar dieptepunt – bij 56,47 USD aan. Hoewel technische analyse nuttige inzichten kan bieden, biedt het geen garantie voor toekomstige prestaties en beleggers moeten ook andere factoren overwegen, zoals markttrends en bedrijfsfundamentals. Beleggen in aandelen brengt altijd risico’s met zich mee. Het is raadzaam om professioneel financieel advies in te winnen voordat u investeringsbeslissingen neemt.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.