Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Zilver breekt uit

In een interview met De Kritische Belegger wees Willem Middelkoop, auteur en ondernemer,  nog voor de hype op de potentie van zilver. ““Houd er rekening mee dat zilver op een gegeven moment echt zal exploderen .. Als dat een keer losbreekt uit de 25-30 dollar range kun je zomaar weer naar 50 dollar en dat kan heel snel gaan”

Als website krijgen we kritiek te verwerken. Daar hebben we op zich geen moeite mee: het is onze taak om als Kritische Belegger van het reguliere pad te treden, en beleggers te attenderen om diverse scenario’s en activa in de markten.

 

De zilverprijs tikte vandaag even de $30,03 aan, de hoogste stand sinds februari 2013. Experts geloven nu in een verdere opmars van de prijs van het edelmetaal. De zilverprijs word gestuwd door een hogere vraag van particuliere beleggers, Sinds enkele dagen zijn er ongebruikelijke prijsbewegingen op de financiële markten.

Zilverprijs1022021

Onlangs werden investeringen in zilver in toenemende mate aanbevolen in discussieforums op internet. Marktwaarnemers wezen op massale speculatie door particuliere investeerders. Deze concentreerden zich de afgelopen dagen vooral op aandelen in individuele bedrijven, maar hebben zich recentelijk blijkbaar ook verspreid naar de zilverprijs.

De forse stijging van de zilverprijs begon afgelopen donderdag en heeft nu een niveau bereikt van rond de 15 procent. Sinds enkele dagen zijn er ongebruikelijke prijsbewegingen op de financiële markten. Gedreven door hobbyspeculanten op het online platform Reddit, die zichzelf organiseerden in het “WallStreetBets” -forum, werden individuele aandelen soms enorm omhooggeschoten.

In januari verklaarde een groep kleine investeerders de oorlog. In de Reddit-groep Wallstreetbets werden oproepen gedaan om aandelen in Gamestop te kopen en te houden om een ​​einde te maken aan hedgefondsen die te arrogant hadden ingezet op dalende prijzen. Het hedgefonds Melvin Capital heeft daardoor volgens een insider meer dan de helft van zijn vermogen verloren. Het door Melvin Capital belegde vermogen, dat aan het begin van het jaar 12,5 miljard dollar (10,3 miljard euro) bedroeg, was aan het einde van de maand met 53 procent afgenomen.

Nu is er een nieuw doel: speculanten op de grondstoffenmarkt voor het edelmetaal zilver. “De Reddit-gemeenschap heeft zich gericht op een grotere walvis door te proberen een ‘short squeeze’ op de zilvermarkt te veroorzaken”, zei analist Kyle Rodda van makelaarskantoor IG. ‘Dit is je’ Moby-Dick’-moment. ‘

Short selling
Net als in het geval van Gamestop hebben hedgefondsen schijnbaar short-selling op zilver gedaan . Ze spelen in op een daling van de zilverprijs.

De truc: als de prijs kort voordat de deal moet plaatsvinden onder de afgesproken prijs ligt, wint de shortverkoper. Hij kan zilver goedkoper kopen dan dat hij het verkoopt. Als de prijs stijgt, heeft de belegger een probleem. Hij moet zo snel mogelijk kopen om zijn verliezen te minimaliseren. Wanneer investeerders dan op grote schaal hun weddenschappen op dalende prijzen moeten oplossen, spreken experts van een “short squeeze”.

De prijs van zilver is blijven stijgen, waardoor GameStop mode naar een hoogste punt in acht jaar van $ 30,03 per troy ounce (31,1 gram) schoot . Kleine beleggers betreden de markt en geven de voorkeur aan beursgenoteerde zilverfondsen. Onlangs werden investeringen in zilver in toenemende mate aanbevolen in discussieforums op internet.

Gebruik geld
“Het probleem is echter dat deze markt aanzienlijk groter is en dat de deelnemers hier met zeer diepe zakken zijn”, waarschuwde marktanalist Milan Cutkovic van makelaarskantoor Axi. “Desalniettemin zouden de ontwikkelingen op de handelsvloer met spanning gevolgd moeten worden, want de gebeurtenissen van vorige week hebben aangetoond dat men de macht van particuliere investeerders niet mag onderschatten.”

Hoe het beste in zilver te beleggen

Wij hebben dat in dit artikel uitgebreid uitgelegd.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *