DAX: kleine vlag, grote vlag

Afgelopen week was een zeer succesvolle week voor de DAX, de Duitse beursgraadmeter. De positieve ontwikkeling was belangrijker dan ooit – een week geleden stond de kernondersteuning immers nog steeds onder enorme druk met 13.500 punten. Een (opwaartse) trendbevestigende vlag heeft bewezen een koersaanjager te zijn in het dagelijkse segment.

Ter herinnering: dezelfde grafiekopstelling zorgt ook voor rugwind in het wekelijkse segment. Het uitstel van najaar 2020 vormt dus ook een consolidatie van de vlag en blijft een van “bullish” kernargumenten (zie grafiek). Dat stellen de analisten van HSBC.

Het DAX-motto is: “Kleine vlag, grote vlag!” Beide vervolgpatronen suggereren nieuwe recordhoogtes boven de 14.132 punten. Hoewel er een richtprijs is van 14.300 punten in het dagelijkse bereik, De grote vlag maakt zelfs een prijsstijging tot 15.000 punten in perspectief mogelijk. Er komen momenteel constructieve signalen uit de breedte van de markt. De Advance / Decline-lijn (NYSE) bereikte vorige week een nieuw record. Het merendeel van de individuele aandelen blijft dus de huidige koersstijging dragen. In Duitsland heeft de breedste aandelenbarometer op de markt – de CDAX® – al een nieuw record bereikt.

DAX maandag 8 februari 2021
DAX maandag 8 februari 2021

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.