Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Elon Musk laat de prijs van Bitcoin stijgen

Tesla-oprichter Elon Musk is extatisch voor Bitcoin-investeerders. Zijn investering van $ 1,5 miljard in de cryptovaluta doet de prijs omhoogschieten.

De Amerikaanse elektrische autofabrikant Tesla vertrouwt nu ook op grote schaal op de cryptovaluta Bitcoin. Het bedrijf van CEO Elon Musk heeft aangekondigd $ 1,5 miljard te hebben geïnvesteerd in de digitale valuta. De aankondiging zorgde ervoor dat Bitcoin binnen enkele minuten steeg tot meer dan $ 43.000.

Musk had een paar dagen geleden zijn standpunt over de valuta al duidelijk gemaakt: hij schreef #bitcoin in een notendop op zijn Twitter-profiel.

De waarde van Bitcoin was de afgelopen maanden sterk gestegen – begin januari tot meer dan $ 40.000, maar daalde daarna weer fors. Een belangrijke reden voor de opleving van de afgelopen maanden was de aankondiging door de betaaldienst PayPal in het najaar dat het rekeninghouders zou toestaan ​​cryptocurrency te gebruiken.

Achter de Bitcoin schuilt het idee van een valuta die onafhankelijk bestaat van staten, centrale banken en monetair beleid. In tegenstelling tot traditionele valuta, worden digitale betaalmiddelen niet gecontroleerd door een centrale bank en hoeven boekingen niet te worden bevestigd door een centraal kantoor.

De eerste bitcoin werd in 2009 verhandeld. De valuta wordt uitgegeven en beheerd door de gebruikers zelf, dus er is geen centrale bank van Bitcoin. In plaats daarvan worden alle transacties gedocumenteerd in een gemeenschappelijke database – dit is de zogenaamde blockchain. Nieuwe bitcoins worden gecreëerd door ingewikkelde rekenkundige bewerkingen, de geldhoeveelheid is beperkt tot maximaal ongeveer 21 miljoen munten.

Een beperkt aanbod komt daarmee tegemoet aan de groeiende vraag: nadat Bitcoin lang een nichebestaan ​​was, zijn ook institutionele beleggers steeds meer geïnteresseerd in de cryptocurrency. Analisten van de Amerikaanse investeringsbank JPMorgan Chase maakten onlangs een vergelijking met goud, dat voor veel beleggers een klassieke verzekering tegen crisis is. De prijs van Bitcoin is echter extreem onderhevig aan schommelingen. In maart vorig jaar was Bitcoin tijdelijk beschikbaar voor minder dan $ 4.000.

Bitcoin heeft nog een lange weg omhoog te gaan

In een interview met ons wees Willem MIddelkoop, auteur en ondernemer, dat de digitale munt bitcoin een blijvertje is nog maar in het begin staat van een verdere beweging omhoog. Daarbij kan de cryptovaluta zelfs de 100.000 dollar aantikken.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *