Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Olieprijs stijgt boven de $ 60

De hoop dat de pandemie zal worden teruggedrongen door massale vaccinaties, voedt de olieprijzen. Vooral de prijs van het Noordzeevariëteit Brent stijgt .

De olieprijzen blijven stijgen. Een vat (159 liter) van de North Sea Brent kostte voor het eerst in een jaar meer dan 60 dollar. De prijs van een vat van de Amerikaanse West Texas Intermediate (WTI) steeg tot $ 57,75.

brent_crude-2021-02-09
brent_crude-2021-02-09

De belangrijkste reden voor de stijging is de hoop dat de vraag naar ruwe olie en olieproducten zoals benzine sneller zal aantrekken. Als de coronapandemie steeds meer wordt teruggedrongen door vaccinaties, kunnen de beperkingen op het openbare leven worden opgeheven. Dit zou de economie ten goede komen en de vraag naar olie doen toenemen. Daarnaast is er een stimuleringspakket van 1,9 biljoen dollar gepland, dat ook de vraag zou moeten stimuleren.

Tot die tijd wordt de olietoevoer kunstmatig verminderd. Dit komt vooral door Saudi-Arabië, dat de productie tijdelijk heeft teruggeschroefd. Tegelijkertijd is volgens Commerzbank de hoop op een vroege terugkeer van de Iraanse olie-export naar de markt getemperd nadat de VS zich waarschijnlijk zullen blijven houden aan de sancties tegen Iran.

Hoe in olie te beleggen

Momenteel is ruwe olie waarschijnlijk de belangrijkste grondstof van de moderne industriële samenleving. De grote vraag naar zwart goud biedt beleggers ook verschillende mogelijkheden om te profiteren . In dit artikel leggen wij u de mogelijkheden uit.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *