Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Willem Middelkoop: Grondstoffen eindelijk uitgebroken

De grondstofprijzen zullen dit jaar verder herstellen. Het begin daarvan is sinds begin 2016 al zichtbaar. Naast goud en zilver is ook uranium nog steeds interessant. Ook platina en zink zijn kansrijk voor 2018. Zilver kan van 20 dollar naar 40 dollar oplopen, als de uitbraak plaatsvindt en goud naar 1500-1600 dollar stijgen, als de $1400 horde is genomen. Ook tipt Willem Middelkoop, oprichter van het Commodity Discovery Fund, een de exploratiebedrijven die actief zijn in de Australische goudontdekkingen in de ‘conglomeraten’..

Jaarlijks spreken wij hem, het is een traditie geworden, over de verwachtingen van het nieuwe jaar. Het hele interview kunt u beluisteren: KLIK HIER.  Hieronder volgen enkele punten.

De aanbevelingen van experts voor 2018 is voor u op een rijtje gezet en een selectie gemaakt van aandelentrackers om daarop in te spelen. KLIK HIER om het gratis rapport aan te vragen.

Meer vuurwerk dit jaar rond Trump

Willem verwacht dit jaar een grotere weerstand tegen de Amerikaanse president Trump. Hij zal meer in conflict raken met de “deep state”.  Daarmee doelt Willem op de machtige structuren die het al heel lang voor het zeggen hebben. Daar gaat hij uitgebreid op in zijn nieuwe boek die in april zal uitkomen onder de titel “Patronen van Bedrog” Volgens hem zitten de Verenigde Staten al tientallen jaren achter veel conflicten en ‘regime changes’.

Zijn betoog lijkt van een film te komen maar hij benadrukt in het boek dat de Amerikaanse overheid bewust angst creëert, ondermeer door ‘false flag’ aanslagen, die aanleiding tot oorlogen geven. .

Bitcoin mag niet te populair worden

Ik vraag hem of bitcoin ook een patroon van bedrog is en wie er achter zit. Volgens hem zullen overheden de digitale munten gaan dwarsbomen. Met nadruk zegt Willem dat bitcoin zeker een zeepbel is: ”Cryptovaluta’s zijn de moeder aller bubbels. De grote correctie is begonnen.”

Hij verwacht wel dat Bitcoin niet verdwijnt, maar bankiers gaan met eigen cryptovaluta’s komen. Hij wijst mij er op dat hij in lezingen bitcoin vaak het digitale goud genoemd heeft maar blijft sceptisch:

“Als je dus kan kiezen tussen iets van echte waarde, goud, vijfduizend jaar getest en nooit waardeloos geworden en digitaal goud wat geen intrinsieke waarde heeft en nooit onderliggende waarde zou krijgen, dan weet ik wel wat ik zou bezitten”

Grondstoffen zullen verder herstellen

Hij verwacht een verder herstel van de grondstofmarkten in 2018, Het begin daarvan is al zichtbaar. Volgens hem zullen, in eerste instantie, vooral de producenten gaan profiteren.

Zilver naar 40 dollar en goud naar 1.600 dollar

De edelmetalen hebben de afgelopen jaren niet zo veel gedaan dus die blijven achter op de basismetalen, dus hij verwacht dat er een inhaalslag gaat komen op een gegeven moment waardoor je de snellere beweging omhoog krijgt die hij eigenlijk voor vorig jaar al voorzag.

Willem verwacht dat zilver dan snel van 20 dollar naar 40 dollar kan en goud naar 1500-1600 dollar kan oplopen.

Enthousiast zegt hij: “Het kan niet lang meer duren voordat we een grote beweging krijgen”.

Uranium nog steeds vreselijk interessant

Volgens de grondstoffenexpert is uranium nog steeds vreselijk interessant omdat de grote producenten van uranium de productie aan het beperken zijn. Dat gaat om Kazachstan die dat doet en Cameco. Hij tipt een uranium-ETF, de URA. “Die stond aan het begin van vorig jaar op $12,50 en sloot het jaar af op $15. Dat is ook fors hoger”.

De grootste positie van zijn beleggingsfonds op het gebied van uranium is NexGen Energy. Het bedrijf heeft de grote ontdekking van de laatste dertig jaar gedaan in Canada en hij tipt deze onderneming al langer. Het aandeel is vorig jaar gestegen van $2,25 naar eind van het jaar $3,20 dus dat is een grote beweging geweest.

Willem: “wil je Uranium eenvoudig spelen dan doe je het of via de ETF, de URA, maar beter is NexGen Energy die voor mij een veel hogere up side heeft”

Platina

Een andere metaal dat interessant is voor dit jaar is platina. Een metaal dat erg is achtergebleven en waar weinig mensen het over hebben. “Platina heeft een heel sterke correctie gehad, die wat langer is doorgelopen dan de meeste grondstoffen. Dat heeft te maken het dieselschandaal. Het metaal wordt gebruikt in de dieselkatalysatoren. Omdat er minder dieselauto’s worden verkocht is er minder vraag naar platina. Het is een heel kleine markt. De productie daarvan stijgt niet meer. Nu de prijs zo laag staat zie dat er extra vraag van beleggers is en dan kan het hard gaan. “

Er kan in belegd worden door het metaal fysiek te kopen of door een ETF in te slaan: PPLT

Prachtige kans in Australisch goud

Ik vraag hem naar de prestaties van zijn beleggingsfonds. In 2016 boekte het een prima rendement van 70% maar vorig jaar werd met een klein verlies afgesloten. Willem zegt dat het komt door een positie in het Australische goud.

“Er is een hele bijzondere goudontdekking in Australië gedaan. In oude lagen werden goudklompjes gevonden. Ze werden aangetroffen in een geologische laag van 2,7 miljard jaar oud. Omdat het bijna aan de oppervlakte ligt is, is het zeer goedkoper te mijnen. Experts spreken over de mogelijk meest winstgevende goudmijn op aarde die zal ontstaan. Maar er kwam twijfel over kwaliteit van deze ontdekking door Novo en Artemis Resources, doordat de traditionele boormethode in een dergelijke situatie niet goed werkt. Er moeten nu buld-samples van duizenden tonnen worden geanalyseerd om de echte goudwaardes te leren. Hierdoor is er vertraging ontstaan en vertraging geeft onzekerheid, waarbij er een zware correctie optrad, eind vorig jaar. Die daling zette het resultaat van het beleggingsfonds onder druk. Half november stonden we nog op een winst van ruim 15%.”

De huidige correctie is volgens hem wel een instapmoment is. “Het is een prachtige kans voor mensen die op zitten te letten. Als je nu kijkt naar Novo Resources en vooral onze grootse positie Artemis Resources. Die stond voor de ontdekking op 7 cent per aandeel en ging naar 50 cent per aandeel. Je kan ze nu weer rond de 20 cent per aandeel kopen. Voor een speculatieve ingestelde belegger, een heel mooi instapniveau”. Artemis is behalve goud ook interessant omdat het ook actief is met een kobaltontdekking.

Koop af en toe een kilo zilver

Ik vraag hem wat hij de “gewone man” kan aanraden. Hij waarschuwt dat hij niet al zijn geld in crypto ’s moet stoppen, want daarmee loopt hij toch wel grote risico’s. Vijf procent in crypto ‘s zou hooguit passend zijn.

Wie niet zoveel geld heeft moet vooral niet gaan speculeren maar zo af een toe een kilo zilver kopen. “Dat kost 500 euro, leg het weg, vergeet het en zo bouw je dan een heel mooi pensioen op. “

De aanbevelingen van experts voor 2018 is voor u op een rijtje gezet en een selectie gemaakt van aandelentrackers om daarop in te spelen. KLIK HIER om het gratis rapport aan te vragen.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

2 reacties op “Willem Middelkoop: Grondstoffen eindelijk uitgebroken”

 1. Avatar

  Hoezo uitgebroken, enkel platina presteerd goed, en dat al een tijdje.., maar dan zijn ze niet allen rijp voor een stijging! Ze opereren onafhankelijk van elkaar in hun prestaties, maar Middelkoop scheert ze allen over éen kam, en dat schiet niet echt op. Overigens bestaan er indexen die de totale grondstoffen sector reflecteerd, een analyse daarvan geeft aan dat grondstoffen zullen dalen,beetje contra aan wat hier allemaal staat..

 2. Avatar
  Immanuel Koning

  Wat fysiek zilver aankopen en laten liggen vind ik ook geen gek idee! Ik zie goud/zilver de komende jaren ook weer volle bak omhoog gaan.

  En wat betreft de Crypto markt: dat is een enorme bubbel waar nog steeds van geprofiteerd kan worden! Net als de blow-off in aandelen en indices op de beurs nu…

  Gegroet,

  Im

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *