Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Goldman waarschuwt voor correctie van 20%

Zakenbank Goldman Sachs voorziet een correctie van de toonaangevende beursgraadmeter S&P 500 met 10%-20% in de komende twee maanden. “Wat de trigger ook is, in de komende maanden lijkt een of andere correctie een grote kans”, schreef Peter Oppenheimer, hoofd global equity strateeg bij Goldman Sachs, maandag.

De S & P 500 is de langste periode sinds 1929 ingegaan zonder een correctie van meer dan 5 procent, legt de strateeg uit.
De Cboe Volatility Index (VIX) – algemeen beschouwd als de beste graadmeter voor angst in de markt – is in opmars; de VIX werd voor het laatst gezien boven 13.21 vanaf een dieptepunt van minder dan 9 maanden geleden.

Stijging of daling? Wij hebben een handelssysteem op de Duitse DAX ontwikkeld die op beide kan inspelen. Alle aan-en verkopen gaan automatisch dus het is mogelijk dat u zelf niets meer hoeft te doen. Het systeem heeft met een startkapitaal van € 7.000 in juni 2015 , een resultaat van € 27.848 gemaakt. Vergelijk dit met uw beleggingen. Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER

SMS- en E-mail abonnement: U doet alles zelf. U krijgt signalen per SMS en e-mail over de instap en uitstap.

“Onze Goldman Sachs Bull / Bear-marktindicator bevindt zich op een hoog niveau, hoewel de voortzetting van de lage kerninflatie en het ruime monetaire beleid erop wijzen dat een correctie waarschijnlijker is dan een bearmarkt.”

“Correcties binnen bull markets van 10 procent of meer zijn niet ongewoon”, aldus Oppenheimer. “De correctie voor de gemiddelde bull market” is 13 procent over vier maanden en duurt slechts vier maanden om te herstellen. ”

De VIX bereikte maandag een high van 13.21, een stijging ten opzichte van een dieptepunt van minder dan 9 maanden geleden. De voorbije 12 maanden werden gekenmerkt door een chronisch gebrek aan volatiliteit toen de aandelen hoger trokken, onverstoorbaar door een goed gemanagde verkrapping van het monetaire beleid. Maar nu, met een stijgend vertrouwen, republikeinse belastingverlagingen en een president die dreigt om lang bestaande handelsovereenkomsten te verstoren, zou 2018 de status-quo kunnen opschudden.

“Beleggers moeten waakzaam zijn voor periodes waarin optimisme te duur is, waardoor ze kwetsbaar zijn voor kleine ’teleurstellingen’. Een goed teken hiervan is wanneer ‘alle nieuws goed nieuws’ is: de markt stijgt bijvoorbeeld met stijgende renteverwachtingen, omdat dit wordt gezien als een bevestiging van sterke groei. ‘

De instroom in aandelen is ook gestegen, omdat een ‘angst om te missen’ investeerders ertoe aanzet de aandelen in te gaan. Eerder deze maand zagen beleggingsfondsen en ETF’s die zich richten op aandelen een nieuwe instroom van $ 58 miljard, het hoogste tempo ooit gedurende een periode van vier weken.

“We blijven overwogen en denken dat de laag zijn”, schreef Oppenheimer. “Ondanks de sterke macro-economische vooruitzichten, is het de moeite waard eraan te denken dat het doorgaans beter is om een ​​markt te kopen wanneer het nieuws slecht is en de waarderingen laag zijn dan wanneer al het nieuws goed is en de waarderingen hoog zijn.

De aanbevelingen van experts voor 2018 is voor u op een rijtje gezet en een selectie gemaakt van aandelentrackers om daarop in te spelen. KLIK HIER om het gratis rapport aan te vragen.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *