fbpx
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Alan Greenspan gaf woensdag een duidelijke waarschuwing over de financiële markten. De voormalige voorzitter van de Fed, het stelsel van centrale banken in de Verenigde Staten is nu 91 jaar oud maar hij klinkt net zo levendig als 30 jaar geleden. In een interview met persbureau Bloomberg waarschuwt hij voor het knappen van een zeepbel op de obligatiemarkten.

“Ik denk dat er twee bubbels zijn, we hebben een zeepbel op de aandelenmarkten en we hebben een zeepbel op de obligatiemarkt,” zei Greenspan in een interview op Bloomberg Television. “Ik denk dat [aan het eind van de dag] de zeepbel op de obligatiemarkt uiteindelijk de kritieke kwestie zal zijn.”

De voormalige voorzitter van de Federal Reserve voorspelde een stijging van de rente en tobde over de staatsschuld en het begrotingstekort.

“We hebben te maken met een fiscaal onstabiele langetermijnvooruitzichten waarin de inflatie zal versnellen”, voegde hij eraan toe. “Ik was eigenlijk heel verbaasd dat in de State of the Union-boodschap van gisteren al die nieuwe initiatieven niet werden gefinancierd en ik denk dat we nu zover komen dat de inflatie aan de bovenkant uitbreekt , de vraag is alleen wanneer”

Greenspan merkte op dat de productiviteitsniveaus de afgelopen tien jaar niet veel zijn gestegen. Hij noemde ook de recente daling van de waarde van de Amerikaanse dollar ten opzichte van andere valuta’s.

“We zijn op weg naar stagflatie,” zei hij.

Greenspan staat bekend om de speech over ‘irrationele uitbundigheid’ die hij in 1996 gaf bij het American Enterprise Institute. Het adres waarschuwde voor activaprijsniveaus, ruim voordat de aandelenmarkt in 2000 piekte.

Stijging of daling? Wij hebben een handelssysteem op de Duitse DAX ontwikkeld die op beide kan inspelen. Alle aan-en verkopen gaan automatisch dus het is mogelijk dat u zelf niets meer hoeft te doen. Het systeem heeft met een startkapitaal van € 7.000 in juni 2015 , een resultaat van € 27.848 gemaakt. Vergelijk dit met uw beleggingen. Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER

SMS- en E-mail abonnement: U doet alles zelf. U krijgt signalen per SMS en e-mail over de instap en uitstap.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *