Olieprijs op het punt van enorme sprong

De olieprijs bevindt zich in een cruciale fase, met een potentiële breakout uit een symmetrische driehoekpatroon die kan leiden tot significante stijgingen of dalingen.

Terugwinnen van Belangrijke Lijnen

De huidige zijwaartse trend van bijna twee jaar lijkt ten einde te komen. Recente prijsstijgingen hebben ertoe geleid dat belangrijke afvlakkingslijnen van 38 en 200 weken (respectievelijk USD 78,25 en USD 77,02) heroverd werden. Ook het langere gemiddelde van 200 maanden (momenteel USD 73,34) is overschreden.

De sleutel ligt nu bij een symmetrische driehoekpatroon.
Beleggers met een technische horizon zouden zich nu moeten richten op een symmetrische driehoek. De grenzen ervan worden aan de onderkant gedefinieerd door de trendlijn boven de dieptepunten van december en juni (momenteel op USD 73,43), terwijl aan de bovenkant de hoogtepunten van oktober, april en juli (momenteel op USD 84,25) de bovenste beschermrand definiëren.

Klaar voor een Enorme Sprong
Vooral de bovenkant van de driehoek is op dit moment belangrijk. Als de prijs boven deze lijn uitkomt, zou dat kunnen betekenen dat de olieprijs op het punt staat een enorme sprong te maken en klaar is om te stijgen naar rond de USD 95. Als we puur naar de cijfers kijken, zou het doorbreken van dit patroon zelfs kunnen betekenen dat we weer olieprijzen met drie cijfers gaan zien. In geval van een uitbraak kunnen de genoemde afvlakkingslijnen dienen als stop-loss.

Conclusie
De olieprijs staat op het punt van een enorme sprong. Mensen die in olie beleggen, zouden deze ontwikkelingen goed in de gaten moeten houden. Het is een belangrijk moment om alert te zijn op bewegingen in de olieprijs.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.