Intel: de smaak te pakken?

Het verschil tussen hoe goed de Nasdaq-100 (een soort scorebord voor technologiebedrijven, dat dit jaar met 21% is gestegen) en het aandeel Intel (dat dit jaar met 31% is gedaald) het doen, is opvallend.

Verbetering op komst?

Maar er is hoop dat het beter gaat. De afgelopen twee maanden is de prijs van het Intel-aandeel gestabiliseerd rond de 30 Amerikaanse dollars. Onlangs is er een sprong in de prijs geweest, van 32,33 dollar naar 32,82 dollar.

Plotse verandering

Wat interessant is, is dat er eind april een daling in de prijs was. Deze twee prijssprongen vormen samen een zogenaamde ‘eiland omkering’ – een teken dat de prijs zou kunnen gaan stijgen, dat niet vaak voorkomt maar meestal wel klopt.

Terug naar het gemiddelde

Dit teken van een mogelijke prijsstijging geeft hoop dat de prijs van het Intel-aandeel zou kunnen stijgen naar het gemiddelde van de afgelopen 200 dagen (dat nu op 38,89 dollar staat). Begin april was er nog een sprong in de prijs van het aandeel in deze richting (van 39,46 dollar naar 39,70 dollar), wat deze hoop verder ondersteunt.

Belangrijke richtlijnen

De huidige prijstrend geeft ook belangrijke aanwijzingen voor hoe je je geld zou kunnen beheren: om de mogelijke prijsstijging niet in gevaar te brengen, is het belangrijk dat de prijs van het aandeel in de toekomst niet onder de 32 dollar komt.

Conclusie

Gezien de recente ontwikkelingen en het teken van een mogelijke prijsstijging, is er een sterke indicatie dat de prijs van het Intel-aandeel zou kunnen gaan stijgen. Maar we moeten voorzichtig zijn en de prijsontwikkelingen goed in de gaten houden.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.