DAX: deksel op de neus

Uitbraak zonder overtuiging” was de beoordeling van de Duitse blue chips gisteren. Gisteren kregen beleggers hun beloning voor dit “gebrek aan overtuiging”, een deksel op de neus.

Een Harde Klap

De DAX beleefde immers een echte vlaag van zwakte, waardoor de aandelenbarometer de 50-dagenlijn (momenteel op 18.429 punten) moest prijsgeven en terugviel in de kortetermijncorrectietrend (momenteel op 18.293 punten). De recente voorkeursscenario van een trendbevestigende vlag kreeg dus een zware terugslag.

Mogelijke Toekomstige Scenario’s

Vanuit een risicoperspectief moeten we daarom ook een alternatieve routekaart bespreken. De koerstrend van de afgelopen maanden zou ook een schouder-kop-schouderformatie kunnen blijken te zijn – gedefinieerd door de highs op 18.567/18.893/18.650 punten.

Het Risico van een Bovenste Ommekeer

Om het risico van een bovenste ommekeer te voorkomen, mag de DAX in de toekomst niet terugvallen tot onder de low van 14 juni op 17.951 punten. Om de negatieve implicaties van de handelsdag van gisteren teniet te doen, moet de bovengenoemde afvlaklijn echter zo snel mogelijk worden heroverd.

Conclusie

De recente tegenslag van de DAX is een duidelijk signaal voor beleggers om voorzichtig te zijn. Het is essentieel om de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden en passende maatregelen te nemen om mogelijke risico’s te beperken. Het heroveren van de afvlaklijn zou een positief signaal zijn voor de markt.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.